Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tibco en Siebel Systems werken samen aan het aanbieden van

op best practices gebaseerde business-processen voor het

Universal Application Network

Ontwikkelhulpmiddel van Tibco Software voor best practices

maakt lagere kosten en snellere ingebruikname mogelijk

SAN MATEO, Californië 25 september 2002 Siebel Systems en Tibco Software maken optimaal gebruik van hun samenwerking voor het aanbieden van standaard en op best practices gebaseerde business-processen voor het Universal Application Network. Siebel Systems maakt hierbij gebruik van door Tibco ontwikkelde hulpmiddelen voor het ontwerpen van business-processen voor het Universal Application Network. Deze business-processen spelen optimaal in op de uitdagingen die complexe applicatie-integratie met zich meebrengt. Het Universal Application Network minimaliseert de noodzaak voor maatwerk-aanpassingen, versnelt de ingebruikname en verlaagt de 'total cost of ownership'.

Het Universal Application Network omvat drie hoofdcomponenten:


· Business Process Design Tool - Een reeks van tools voor het modelleren en configureren van bestaande business-processen en voor het ontwerpen van nieuwe bedrijfsprocessen. Tibco's BusinessWorks Process Modeling Tool stelt bedrijven in staat bestaande, op best practices gebaseerde business-processen voor het Universal Application Network te modelleren en te configureren. Dit leidt ertoe, dat zowel de kosten als de tijd voor implementatie substantieel kunnen worden teruggebracht. Een business analist kan met dit hulpmiddel een business-proces beschrijven op een niveau dat onafhankelijk is van applicaties en toepassingen, terwijl een applicatie-ontwikkelaar een verdere detaillering kan aanbrengen door proces-flows te vervaardigen die aangeven hoe specifieke toepassingen deze stappen kunnen realiseren.

· Best Practices Business Process Library - Een bibliotheek met standaard business-processen die gebaseerd zijn op best practices, zodat de kwaliteit van deze door Siebel Systems aangeboden business-processen is gegarandeerd. De business-processen kunnen worden gebruikt over meerdere toepassingen, afdelingen, organisaties en bedrijven heen. Siebel Systems bouwt deze bibliotheek met behulp van Tibco's business process design tool. Gebruikers kunnen hiermee business-processen ontwerpen, configureren, modificeren en uitbreiden voor het Universal Application Network. Deze hulpmiddelen zijn in staat op standaarden gebaseerde XML-representaties van business-processen te importeren en te exporteren.

· Integration Server Een integratie-server waarop business-processen die met het business process design tool zijn ontwikkeld kunnen worden uitgevoerd en die zorgt voor de coördinatie van alle communicatie tussen de diverse toepassingen.
Het resultaat is een oplossing voor applicatie-integratie, onafhankelijk van de leverancier die bedrijven in staat stelt snel te reageren op kansen in de markt, die de prestaties van de organisatie optimaliseert en aan de bestaande informatiesystemen een ongekende waarde meegeeft. Doordat deze aanpak uitgaat van standaarden kunnen op het Universal Application Network gebaseerde business-processen over een brede reeks van toepassingen, afdelingen of business units worden gebruikt. Dit geeft gebruikers de vrijheid om de beste toepassingen te kiezen en optimaal gebruik te maken van de bestaande investeringen in ICT.

Tibco Software is blij te kunnen samenwerken met Siebel Systems voor het ondersteunen van industriestandaarden en het aanbieden van best practices zodat onze gezamenlijke klanten nog succesvoller kunnen zijn , zegt Raj Mashruwala, chief operating officer van Tibco Software. Door het aanbieden van een veelomvattend hulpmiddel voor het modelleren van business-processen onderstrepen we ons commitment om klanten te helpen bij het oplossen van integratieproblemen en het maximaliseren van de waarde van hun eBusiness-toepassingen.

Siebel Systems en Tibco hebben een reeks van branche-specifieke demonstraties ontwikkeld die de kracht van het gebruik van op standaard business-processen en 'cross-platform' integratie via het Universal Application Network duidelijk maken. Eén van de demonstraties toont een geïntegreerd portfolio- en order-management systeem. Hierbij wordt duidelijk hoe Siebel eFinance naadloos integreert met een toepassing voor portfolio-management en een toepassing voor het verwerken van orders. Dit op best practices gebaseerde geïntegreerde business-process stelt handelaren in staat hun financiële doelstellingen te bereiken.

Door samen met Tibco te werken aan het aanbieden van op best practices gebaseerde business-processen, helpt Siebel Systems klanten opnieuw om de 'return on investment' op CRM-investeringen te vergroten en tegelijkertijd de kosten die gemoeid zijn met de integratie van de diverse eBusiness-toepassingen te verlagen , zegt Jeffrey Scheel, vice president en general manager for alliances van Siebel Systems. Deze oplossing stelt de klant centraal en verkleint substantieel de noodzaak voor maatwerk-aanpassingen aan toepassingen, minimaliseert de complexiteit, versnelt de ingebruikname, vergroot de acceptatie door eindgebruikers en dus het succes van een project, en biedt een lage total cost of ownership.

Over Tibco Software

Tibco Software is een belangrijke aanbieder op het gebied van business integration software. Tibco biedt oplossingen voor tal van branches en is werldwijd actief. De innovatieve technologie van Tibco stelt inmiddels meer dan 1700 bedrijven in staat optimaal rendement te behalen uit hun medewerkers, processen en systemen. Meer informatie is te vinden op www.tibco.com.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 32 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Meer informatie:

Sandra Wasseur

Marketing Director Northern Europe

Siebel Systems Benelux

Telefoon: 020-5401000

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico s en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder maar zich niet beperkend tot risico s die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Form 10-K), kwartaalrapportages (Form 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.