Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods demonstreert vermogen om complete business-processen uit te voeren op basis van Universal Application Network

Siebel Systems en webMethods breiden strategische samenwerking uit

om de kosten van 'enterprise integration' te verlagen

SAN MATEO, Californië 25 september 2002 Siebel Systems en webMethods, een belangrijke aanbieder van integratie-software, hebben bekend gemaakt dat webMethods volledige ondersteuning biedt voor het Universal Application Network. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Web Services en Siebel 7.5, waardoor op het Universal Application Network gebaseerde business-processen kunnen worden gecreëerd en uitgevoerd op het door webMethods ontwikkelde integratie-platform. Deze gecombineerde oplossing stelt bedrijven in staat om de eerder gedane investeringen in legacy-systemen, softwarepakketten en integratie-infrastructuur optimaal te benutten, waardoor een verlaging mogelijk is van de totale kosten die met integratie zijn gemoeid.


· Best Practices Business Process Library - Een bibliotheek met standaard business-processen die gebaseerd zijn op 'best practices'. De kwaliteit van deze door Siebel Systems aangeboden business-processen is hierdoor gegarandeerd. De business-processen kunnen worden gebruikt voor meerdere toepassingen, afdelingen, organisaties en bedrijven.

· Business Process Design Tool - Een reeks van tools voor het ontwerpen van business-processen zoals die worden geleverd door toonaangevende aanbieders van integratie-servers. Deze hulpmiddelen zijn bedoeld voor het modelleren en configureren van bestaande business-processen en voor het ontwerpen van geheel nieuwe bedrijfsprocessen.

· Integration Server Een integratie-server waarop business-processen kunnen worden uitgevoerd en die zorgt voor de coördinatie van alle communicatie tussen de diverse toepassingen.
Essentieel voor de adoptie van het Universal Application Network is een open en flexibele integratie-server voor het uitvoeren van business-processen en voor de coördinatie van de communicatie tussen de diverse toepassingen. Door optimaal gebruik te maken van het door webMethods ontwikkelde integratie-platform zijn Siebel Systems en webMethods in staat een op standaarden gebaseerde oplossing aan te bieden die organisaties in staat stelt om 'end-to-end' en branchespecifieke business-processen in gebruik te nemen.Tegelijkertijd wordende kosten, de complexiteit en de tijd die nodig is voor implementatie van projecten op het gebied van applicatie-integratie

Zowel webMethods als Siebel Sysems onderkent de noodzaak van het standaardiseren van veel voorkomende business-processen, zodat klanten tijd, geld en inspanningen kunnen uitsparen , zegt Ed Abbo, senior vice president en chief technology officer van Siebel Systems. We hebben besloten tot samenwerking om te kunnen inspelen op deze behoefte. We hebben hiertoe gezamenlijk een op Web Services gebaseerde aanpak geadopteerd die het mogelijk maakt om optimaal gebruik te maken van standaarden voor het creëren van standaard, branchespecifieke business-processen. De innovatieve oplossing van webMethods levert een belangrijke bijdrage aan de adoptie van het Universal Application Network.

Via gezamenlijke ontwikkelingsprojecten met Siebel Systems maakt webMethods optimaal gebruik van haar huidige integratieserver-technologie voor het modelleren, genereren, importeren en exporteren van representaties van business-processen voor het Universal Application Network. Met meer dan 850 implementatieprojecten heeft webMethods gedemonstreerd te beschikken over een robuuste en schaalbare integratie-infrastructuur.

De gezamenlijke ontwikkelingsprojecten van webMethods en Siebel Systems bieden belangrijke voordelen voor zowel de gemeenschappelijke klanten als de partners van beide bedrijven. Zij kunnen profiteren van een complete en op best practices gebaseerde bibliotheek met business-processen die optimaal gebruik maken van flexibele en open technologie. Deze technologie is dankzij het integratie-platform van webMethods geheel onafhankelijk van de onderliggende systeemomgeving, waardoor business-processen direct in gebruik kunnen worden genomen.

webMethods en Siebel Systems verleggen opnieuw de grenzen van applicatie-integratie door op basis van open industriestandaarden hergebruik van business-processen mogelijk te maken , zegt Jim Green, CTO en executive vice president of product development van webMethods. In hun pogingen om complete end-to-end business-processen te implementeren eisen gebruikers een meer flexibele en op open standaarden gebaseerde applicatie- en integratie-technologie. Het werk dat wij in samenwerking met Siebel Systems hebben verricht om te komen tot een 'native' ondersteuning door het webMethods-integratieplatform van de Universal Application Network-specificaties is geheel in overeenstemming met de principes die webMethods hanteert om te komen tot een lagere 'total cost of integration' door het gebruik van op standaarden gebaseerde technologie.

Daarnaast blijven Siebel Systems en webMethods samenwerken rond diverse verkoop- en marketing-activiteiten, zoals een Global Roadshow in Europa, Noord-Amerika en Azië,

Over webMethods

webMethods is een toonaangevende aanbieder van integratie-software. Het webMethods integratie-platform biedt complete ondersteuning voor Enterprise Web Services en stelt bedrijven in staat een meetbare ROI te bereiken door het koppelen van business-processen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, web services en workflows, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Met deze probleemloze stroom van informatie kunnen bedrijven de kosten verlagen, nieuwe omzetbronnen aanboren, de relaties met klanten versterken, de efficiency in de supply chain vergroten en interne bedrijfsprocessen stroomlijnen. Meer informatie is te vinden op www.webmethods.com.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 32 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Meer informatie:

Sandra Wasseur

Marketing Director Northern-Europe

Siebel Systems

Telefoon: 020-5401000

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico s en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder maar zich niet beperkend tot risico s die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Form 10-K), kwartaalrapportages (Form 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.