Travel Unie International Nederland N.V.

Holland international lanceert speciale finland winterbrochure

De twee meest aansprekende wintersportplaatsen samen in één brochure

Rijswijk, 25 september 2002 - Holland International komt met een speciale winterbrochure waarin zij de twee meest aansprekende wintersportplaatsen van Finland in het voetlicht zet. Voor de twee populaire bestemmingen Rovaniemi en Kuusamo zijn afwijkende vertrekdagen en reisduren mogelijk. Bovendien kunnen Finlandfanaten vooraf een bijzonder scherp geprijsd excursiepakket reserveren. Kortom: een nieuwe winterbrochure die je niet koud laat.

Wintersporters die Finland aandoen, moeten bekennen dat deze bestemming een heel andere wintersportervaring oplevert. In bijna alle wintersportplaatsen zijn skimogelijkheden, maar daarvoor gaan liefhebbers van Finland niet naar dit Scandinavische land. Finland betekent avontuur en natuur, langlaufen en gezelligheid, sneeuwzekerheid en ongerepte natuur. En natuurlijk het fenomenale noorderlicht, het wereldberoemde natuurverschijnsel dat voor een schitterend gekleurde hemel zorgt.

Afwijkende vertrekdagen en reisduur
Uit het brede aanbod van Finse wintersportplaatsen koos Holland International de twee meest aansprekende bestemmingen en zette die bij elkaar in een aparte brochure. Waarom? De onlangs uitgebrachte wintersportbrochure bevat immers toch al Finland? "Dat klopt", zegt brandmanager Mark van Nieuwkerk. "Na uitgebreide onderhandelingen met Finnair kan Holland International op deze twee bestemmingen afwijkende vertrekdagen - op woensdag en zondag - aanbieden. Ook de reisduur varieert. Op woensdag geldt een vertrek voor een 8-daagse wintersportvakantie, op zondag voor een 5-daagse reis. Daarmee bieden we een flexibel bestemmingsproduct met grote keuzevrijheid. De eerstgenoemde reis is op basis van logies met ontbijt, de tweede op basis van halfpension."

Terug van weggeweest
De twee populaire bestemmingen zijn Rovaniemi en Kuusamo/Ruka. Van Nieuwkerk: "De laatstgenoemde is nieuw. Of beter gezegd: terug van weggeweest. Want deze wintersportplaats is de snelst groeiende van Finland. Niet verwonderlijk, want de plaats ligt midden in een omvangrijk sneeuwgebied met aan de ene kant de heuvels waar bezoekers ook 's avonds op de verlichte piste kunnen skiën." Volgens Van Nieuwkerk zijn de arrangementen zeer scherp geprijsd. "Niet in de laatste plaats door de uitstekende deal die wij via hotelgroep Restel met twee hotels konden maken. Bovendien bieden we in de speciale brochure een scherp geprijsd excursiepakket aan van drie excursies. Die bestaan in elk geval uit een huskysafari, een sneeuwscootertocht, een rendiersafari en een bezoek aan Santa Claus (Rovaniemi).