Travel Unie International Nederland N.V.

Holland international marathons komt nu met halfjaarlijkse reisbrochure

Nieuwe reisbrochure voert marathonloper van Dubai naar Stockholm

Rotterdam, 25 september 2002 - Goed nieuws voor gezonde kilometervreters. Holland International Marathons lanceert met ingang van 2003 twee keer per jaar een speciale reisbrochure voor marathonlopers. Om zo nog beter op de actualiteit in te spelen. De 20 pagina's tellende brochure voor de eerste helft van 2003 is zojuist verschenen en bevat arrangementen naar Dubai, Zuid-Afrika, New York, Londen en Stockholm. Een unieke reisbrochure voor die marathonliefhebbers die het hardlopen een extra dimensie willen geven.

Voor hardloopfanaten die de tien kilometer en de halve marathon inmiddels een peulenschil vinden, is de marathon een nieuwe sportieve uitdaging. Klassiekers zijn de marathons van New York en Londen. De meeste hardlopers ervaren het als zeer bijzonder om met andere like-you-people over de Verrazano-Narrows Bridge in New York te lopen, anderen vinden het daarentegen te gek om te zien dat de anders zo gereserveerde Britten tijdens The Flora London Marathon massaal uit hun bolhoed gaan.

Arrangementen
"Holland International Marathons biedt arrangementen naar deze internationale marathons. Vaak bestaat zo'n arrangement uit een loperspakket (met onder meer een gegarandeerd startbewijs, Asisc-item en een medaille bij het uitlopen van de marathon), de vliegreis, hotelovernachtingen, transfers en begeleiding van Holland International Marathons tijdens de hele reis", zegt Marijke Vink, directeur Group & Incentive Travel van TUI Nederland.

Minder voor de hand liggend
Minstens zo bijzonder zijn de marathons op bestemmingen die wat minder voor de hand liggen. Neem Dubai, op slechts 6,5 uur vliegen van Amsterdam. Vink: "Tijdens de 42 kilometer en 195 meter - over een snel en vlak parcours - ontdekken deelnemers dat het emiraat een land is van contrasten: een mix van stad en strand, van woestijn en golfbanen, van oost en west, van moderne architectuur en traditionele cultuur. Tijdens het 8-daagse arrangement lopen de deelnemers niet alleen de marathon, maar maken zij ook een citytour en een duinsafari naar een bedoeĂŻenenkamp." Op die wijze zijn alle arrangementen samengesteld. Die van Zuid-Afrika koppelt de marathon van Kaapstad zelfs aan een geheel verzorgde 14-daagse rondreis door het fascinerende land.

Aanmelding en voorboeking
De reisbrochure Marathons januari - juni 2003 bevat ook het aanmeldingsformulier voor de marathons in Londen, Stockholm, Dubai en Zuid-Afrika. Bij de laatste twee bestemmingen kunnen sportfanaten zich ook voor de 10 kilometer, respectievelijk de halve marathon inschrijven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om al een voorboeking te doen voor de marathon in New York (2 november 2003) en op Malta (vanaf 28 november 2003). Deze laatste marathon wordt in drie dagen gelopen. De editie die de tweede helft van 2003 belicht wil Holland International Marathons in het voorjaar van 2003 uitbrengen.