Gemeente Vlaardingen


22-07-2002

Vlaardingers kunnen opnieuw meepraten over Rivierzone Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlaardingen nodigen Vlaardingse ondernemers en (vertegenwoordigers van) bewoners/eigenaren uit om dit najaar opnieuw mee te praten over de herontwikkeling van de oude havens en een deel van het oude centrum van Vlaardingen.

Dit zogenaamde Stad & Milieugebied is een onderdeel van de herstructurering van de Rivierzone; een gebied van 5 kilometer lang aan de Nieuwe Maas. Door de stad en de rivier weer naar elkaar toe te brengen, wil het gemeentebestuur het woon- en leefklimaat en de economische positie van Vlaardingen verbeteren.

Tijdens eerdere Stad & Milieubijeenkomsten, vorig jaar zomer, kwam vooral het begrip leefkwaliteit ter sprake. Aansluitend kon men via het inspraaktraject nogmaals zijn mening laten horen. Alle uitkomsten zijn vervolgens vastgelegd in een Nota van Aanbevelingen. Deze is, samen met de Nota Hoofdlijnen, op 12 december 2001 door de Vlaardingse gemeenteraad goedgekeurd. Vanaf december is bij de gemeente verder gewerkt aan het project en aansluiting gezocht bij het nieuwe collegeprogramma, dat het gebiedsgericht werken als een van de speerpunten heeft.

Tijdens vier bijeenkomsten worden mogelijke oplossingen op het gebied van onder andere verkeer, milieu en groen besproken met de belangstellenden. Doel is gezamenlijk het gebied in te vullen, waarbij een open oog en oor voor ieders belang voorop staat. De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagavonden 25 september, 9 en 30 oktober en 20 november 2002. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Deze week ontvangen alle deelnemers aan de eerdere Stad & Milieubijeenkomsten, vorig jaar zomer, een uitnodiging. Alle Vlaardingers zijn overigens van harte welkom op de bijeenkomsten. In verband met de organisatie is aanmelding wel noodzakelijk. Dat kan tot 27 augustus 2002 bij het Projectbureau Rivierzone: (010) 248 46 70 of via rivierzone@vlaardingen.nl. Begin september ontvangen diegenen die zich hebben aangemeld meer informatie over de inhoud van de bijeenkomsten.