Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, vrijdag 20 september 2002

Project Burgers van de Wereld van Parnassia geeft cliënten toegang tot internet

Parnassia neemt eerste internetcafé officieel in gebruik

Op woensdag 25 september 2002 om 15.15 uur opent Frits Verschoor, voorzitter van de Raad van Bestuur van Parnassia, psycho-medisch centrum het internetcafé. Ook zal mevrouw drs. T.J. Lont, voorzitter van de Raadscommissie Sociale Zaken, Zorg, Welzijn en Integratie van de gemeente Den Haag een korte inleiding verzorgen. Door het project Burgers van de Wereld krijgen cliënten van Parnassia toegang tot moderne communicatie- en informatietechnologie (ICT).

Surfen op het web maakt dat de cliënten, die vanwege geestelijke gezondheidsproblemen veel tijd binnen de muren van Parnassia doorbrengen, deel uit kunnen maken van het maatschappelijk verkeer. Parnassia is met de implementatie van Burgers van de Wereld het eerste psycho-medisch centrum in Nederland dat haar cliënten deze mogelijkheid biedt.

Wens van cliënten gaat in vervulling

Aanleiding voor het project Burgers van de Wereld was een onderzoek naar de wensen en behoeften van de cliënten van Parnassia. Uit deze inventarisatie kwam naar voren dat het leren omgaan met computers en internet hoog op het wensenlijstje stond van de cliënten. Aangezien de financiële middelen voor de realisering van internetaansluitingen bij Parnassia ontbraken, heeft het psycho-medisch centrum een beroep kunnen doen op diverse fondsen als Fonds 1818, Maria Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, het Pape-Fonds en het Haags Groene Kruis Fonds.

Doel
Burgers van de Wereld geeft cliënten een gelijkwaardige positie in de samenleving, net als andere Haagse burgers. Door de verschillende dagcentra en afdelingen te voorzien van internetaansluitingen krijgen de cliënten de gelegenheid om informatie op te zoeken, contacten op te doen en bovenal kennis te vergaren.

Programma 25 september 2002, locatie Monsterseweg, Ma Braunweg 12, gebouw De Brink
13.00-15.00 uur wereld-spel (voor cliënten)
vanaf 15.00 uur muzikale ontvangst gasten
15.15 uur officiële opening eerste internetcafé door Frits Verschoor, voorzitter Raad van Bestuur
15.30 uur muziek, multiculturele hapjes en drankjes

Wij nodigen u van harte uit om bij de opening van het internetcafé aanwezig te zijn. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw aanwezigheid kenbaar te maken via email w.min@parnassia.nl

---

Noot voor de pers,