Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 september 2002


Politie houdt inbrekers aan Noordwijk
De politie hield op woensdag 25 september rond 01.00 uur op de Abraham van Royenstraat en de Hoofdstraat drie mannen aan. De mannen van 27, 23 en 25 jaar en afkomstig uit Enschede en Deelen worden er van verdacht te hebben geprobeerd in te breken in twee bloemenwinkels aan de Hoofdstraat en de Bomstraat. Een getuige zette de politie op het spoor van de mannen. Hij meldde dat zij zich verdacht ophielden nabij een benzinestation. De politie hield daarop de mannen aan. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Politie onderzoekt overval Oegstgeest
De politie van Oegstgeest is een onderzoek gestart naar een overval op een postkantoor aan de Lange Voort in Oegstgeest. Dinsdag 24 september kwam omstreeks 16:45 uur een onbekende, gemaskerde, man het kantoor binnen. De man dreigde met een vuurwapen (in elk geval een op een vuurwapen gelijkend voorwerp) en eiste geld. Op dat moment waren er naast vier personeelsleden (twee vrouwen en twee mannen) ook twee klanten in het kantoor aanwezig. Met een geldbedrag is de man weer vertrokken. Niet is bekend in welke richting en of de man een vervoermiddel had.
Direkt na de overval hebben agenten in de omgeving naar de man gezocht. Het betreft een man met een fors postuur, gekleed in een paars-blauwe jas; hij droeg een donkerkleurige broek en een donkerkleurige baseball-pet. Zijn gezicht maskeerde hij met een bivakmuts. Bij het zoeken kregen de agenten op de grond hulp van een politiehelikopter die vanuit de lucht boven Oegstgeest meezocht naar de overvaller. De man is niet meer gezien en kon niet worden aangehouden.
De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft op de locatie van de overval sporen verzameld die de komende dagen onderzocht worden. Inmiddels zijn de zes personen die de overval meemaakten als getuigen gehoord. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden.
De politie van Oegstgeest doet een oproep aan eventuele getuigen. Mensen die menen informatie te hebben die voor het politie-onderzoek van belang kan zijn, worden verzocht contact op te nemen. De politie in Oegstgeest is bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 8844.

Aanrijding Lekkerkerk
Op dinsdag 24 september omstreeks 16.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Randweg tussen een 71-jarige fietser uit Lekkerkerk en een 25-jarige automobilist uit Spijkenisse. De bestuurder van een bestelauto reed achter de fietser toen deze na zijn linkerhand te hebben uitgestoken direct linksaf sloeg. De bestuurder raakte de fietser in de flank waarna deze enkele meters verderop op het trottoir terechtkwam. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis te Rotterdam.

Politie waarschuwt voor babbeltruc Bergambacht
Deze week is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit een woning door middel van een babbeltruc. De politie waarschuwt bewoners voor onbekende bezoekers aan de voordeur die zich door middel van een babbeltruc de woning in praten en op deze wijze geld en andere goederen wegnemen. Een bewoonster van een verzorgingstehuis aan de Burgemeester Huijbrechtstraat werd op zondag 22 september tussen 12.00 en 13.00 uur bezocht door vier onbekende personen en een kind. Nadat om water voor het kind was gevraagd wist men in een onbewaakt ogenblik geld en een sieraad uit de woning weg te nemen. De politie waarschuwt in het algemeen voor onbekenden die met een verhaal trachten de woning binnen te komen.

Woninginbraak Schoonhoven
Terwijl de bewoners aanwezig waren is in hun woning aan het Galileiplein ingebroken in de nacht van woensdag 25 september. Door middel van het zogenoemde hengelen van het slot van de voordeur wist men de woning binnen te komen. Weggenomen werden onder andere een schoudertas en een DVD-speler. De tas werd in de omgeving teruggevonden. De bewoonster mist daar uit geld en bankpassen. De politie stelt een buurtonderzoek in.