Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 25 september 2002

Dagelijkse berichten

Sellingen: motorcrosser gewond
Een 21-jarige man uit Sellingen is dinsdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval op de Burgemeester Buiskoolweg in zijn woonplaats. De man had zijn crossmotor gerepareerd en testte de machine op een stuk land. Op de terugweg naar huis verloor hij de controle over de motor en kwam ten val. Hij botste daarbij tegen landbouwwerktuig. Het slachtoffer liep hoofd- en rugletsel op en is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: bejaarde fietser (83) gewond
Bij een verkeersongeval aan Skager Rak in Veendam is dinsdagmiddag een 83-jarige inwoner van Veendam gewond geraakt. De bejaarde man fietste over een fietsstrook en wilde het fietspad naar De Reede oprijden. Tijdens het afslaan werd de man aangereden door een hem achteropkomende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Veendam. Het slachtoffer kwam te vallen en liep letsel op aan een been en een hand. Hij is door ambulancepersoneel behandeld.

Veendam: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagmiddag aan het Skager Rak in Veendam een 52-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.95 promille werd vastgesteld. Ook bleek de man geen rijbewijs te hebben. Zijn was daarnaast onverzekerd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn auto is door de politie vastgehouden.

Appingedam: auto in sloot
Een 24-jarige automobilist uit Hellum belandde dinsdagmiddag met zijn auto in een sloot langs de Holeweg in Appingedam. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto in de rechter wegberm terecht en na een stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur en kwam links naast de weg in een sloot terecht. De bestuurder liep licht hoofdletsel op. Zijn auto liep aanzienlijke schade op en is door een berger uit de sloot getakeld.

Aduard: auto te water
Aan de Albert Harkemaweg in Aduard reed dinsdagmorgen een 21-jarige automobilist uit Winschoten met zijn auto in het water van het Aduarderdiep. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De bestuurder en zijn passagier, een 17-jarige vrouw uit Zuidhorn, konden uit de auto klimmen voordat het voertuig geheel onder water verdween. Nadat de auto met een dieptemeter was opgespoord kon deze door een bergingsbedrijf uit het water worden getakeld. Het scheepvaartverkeer op het Aduarderdiep werd tijdens de zoekactie naar de auto tijdelijk stilgelegd.

Marum/Niekerk: gordelcontroles
Vijf mensen kregen dinsdagmorgen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel tijdens een gordelcontrole op de Kruisweg in Marum. Bij de controle werden 100 voertuigen gecontroleerd. In Niekerk werden aan de Bloemersmastraat 150 autos op het dragen van de gordels gecontroleerd. Ook daar kregen vijf mensen een bekeuring voor het niet voldoen aan de gordelplicht.

Groningen: vrachtwagen verliest suikerbieten
Door een losse laadklep van een vrachtwagenaanhanger van een transportonderneming uit Harlingen werd het Hoendiep dinsdagavond over een lengte van 250 meter bezaaid met suikerbieten. De gemeentereiniging werd ingeschakeld voor het opruimen van de bieten en het schoonspuiten van het wegdek. De kosten van de opruimactie worden verhaald op de transportfirma. De weg was zon drie uur gedeeltelijk gestremd.

Groningen: agressieve winkeldief
Een 27-jarige man werd na diefstal van een aantal etenswaren uit een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat aangesproken door beveiligingsbeambten. Hij begon zich sterk te verzetten tegen zijn aanhouding en kon met moeite door de twee mannen in bedwang worden gehouden. Agenten namen de winkeldief die onder invloed van alcohol verkeerde mee naar het bureau. Daar werd hij voor winkeldiefstal en bedreiging van het beveiligingspersoneel ingesloten.

Groningen: aanhouding van steler / heler
Een maandag buiten heterdaad aangehouden 24-jarige man uit Groningen bekende tegenover de politie verantwoordelijk te zijn voor een inbraak in juli van dit jaar in een school aan de Poortstraat waarbij drie computers werden buitgemaakt. Ook verklaarde hij een tiental computers van een bij de politie bekende inbreker geheeld te hebben. Na het afleggen van de verklaringen werd de Stadjer overgedragen aan de parketpolitie. Tegen hem stond nog een straf van 120 dagen of ruim 2000 euro aan geldboete open.

Groningen: man (20) aangehouden met bol heroïne Op de Wibenaheerd werd dinsdagavond een 20-jarige brommerrijder staande gehouden en gevraagd naar zijn bromfietscertificaat. Die had hij niet en kreeg voor de overtreding een bekeuring. Omdat de man bekend is bij de politie voor handel in verdovende middelen werd hij nader gecontroleerd. Hij bleek een bok van zon 10 gram heroïne bij zich te hebben. De man werd ingesloten en de brommer naar het bureau gebracht voor een nadere technische inspectie.

Groningen: gordelcontrole
Op de Winschoterkade werd dinsdagochtend gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. Er werden tijdens de controle tien bonnen van 40 euro uitgeschreven.

Groningen: controle verdovende middelen
In de Bloemstraat werden dinsdagochtend twee personen in een auto gecontroleerd op het in bezit hebben van verdovende middelen. Een 47-jarige Stadjer bleek vijf gebruikershoeveelheden heroïne bij zich te hebben. De 34-jarige vrouw uit Rolde die bij hem was had twee bolletjes dope bij zich. Voor haar stonden ook nog twee boetes open. Beide verdachten werden ingesloten voor nader onderzoek.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).