Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichtend districten Utrecht stad, 09.20 uur

Straatroof

UTRECHT- Op vrijdagavond werden drie jongens slachtoffer van straatroof.

Op vrijdagavond 20 september reden vijf Utrechters in de leeftijd van 14 tot 18 jaar over het fietspad gelegen aan de Nedereindseplas. Ter hoogte van de Ringkade stonden de jongens even stil en op dat moment kwam er een scooter aanrijden met hierop twee personen. Deze scooter stopte en de bestuurder stapte af en liep met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op een van de jongens, 17-jaar, af en moest onder bedreiging zijn bankpas, telefoon en sieraden afgeven. Daarbij gaf de berover de man een kopstoot.

De passagier van de bromfiets pakte vervolgens het vuurwapen over en bedreigde hiermee nog twee andere jongens. Zij moesten eveneens onder bedreiging hun sieraden en telefoon afgeven.

Kort na deze beroving reden de berovers weg op de bromfiets. Signalement bestuurder bromfiets; Marokkaanse jongen van ongeveer 17 jaar oud, 1.75 lang, gekleed in dikke beige jas en droeg een donkere helm met stickers. Het signalement van de passagier; blanke jongen van ongeveer 17 jaar oud, 1.80 lang, gekleed in blauw/wit Adidas jack en witte gymschoenen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900- 8844.

Bedreiging met mes

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij zich agressief had gedragen.

Omstreeks 04.15 uur kwam een autobezitter bij zijn auto terug welke stond geparkeerd aan de Catharijnesingel. Hij constateerde dat er in zijn auto was ingebroken. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats sprak de auto eigenaar aan en vertelde dat hij wist wie de autoradio had gestolen en hij kon er voor zorgen dat tegen betaling de radio terugkwam. De 35-jarige man werd weggestuurd maar kwam kort hierop weer terug en bedreigde de auto eigenaar met een mes en fietsketting.

De politie werd gewaarschuwd en de geweldpleger kon kort hierop worden aangehouden en worden ingesloten voor verhoor.

Rijden op gestolen motor

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een man na een achtervolging aangehouden omdat hij vermoedelijk op een gestolen motor reed. Omstreeks 03.30 uur zagen surveillerende agenten een 24-jarige man uit Utrecht rijden over de Arthur van Schendelstraat. De man reed op een motorfiets zonder helm. De agenten wilde de Utrechter controleren maar hij dacht hier kennelijk anders over en reed hard weg. Een achtervolging door de stad volgde en de man ging onderuit op de Biltstraat en kon worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de motor vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Daarnaast was de 24-jarige berijder onder invloed van alcohol. Hij blies op het bureau 1.10 promille. De man is ingesloten voor verhoor.

Brommer frontaal op auto

UTECHT- Op dinsdagmiddag raakte een bromfietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 17.15 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Utrecht over de Abrikoosstraat en bij de Meloenstraat kwam hij frontaal in aanrijding met een auto. De bromfietser kwam ten val en liep verschillende schaafwonden op aan zijn been en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist (geg.onb.) raakte niet gewond. Auto en bromfiets raakte beschadigd.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op de Burgemeester Reigerstraat en de Oudwijkerveldstraat werd dinsdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. In totaal kregen 21 fietser een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

Op de Lucasbrug, Maliesingel en de Nachtegaalstraat werd na klachten uit de wijk woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 16 fietser en 25 automobilisten een bekeuring omdat ze het rode licht negeerden. 1 automobilist kreeg een bekeuring omdat hij afsloeg waar dit niet mocht.

Personen bestolen
UTRECHT Dinsdagmiddag werd een vrouw op de Agnietenstraat beroofd van haar laptop.

Omstreeks 16.50 uur parkeerde een 35-jarige vrouw uit Utrecht haar auto op de Agnietenstraat. Toen zij bijna was ingeparkeerd werd plotseling het achterportier opengetrokken en griste een onbekende jongen haar laptoptas van de achterbank. De verdachte rende weg in de richting van een gereedstaande scooter met een tweede verdachte. Het slachtoffer zag geen kans meer de verdachten te achterhalen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man beroofd van zijn tas. Omstreeks 17.30 uur reed de 37-jarige man uit Utrecht over de Van Everdingenlaan. Hij had zijn tas op zijn bagagedrager geplaatst en deze werd door twee onbekende personen op een scooter afgepakt. Door de ruk op aan de tas, raakte de man in onbalans en kwam ten val. Hij liep hierbij een schaafwond op. De onbekenden jongens reden na de beroving had weg op de bromfiets. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.