Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Ongeval met letsel

BAARN Op dinsdagmiddag heeft rond 16.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en bestelauto. De 19-jarige vrouw uit Amersfoort fietste de kruising op zonder voorrang te verlenen aan de bestuurder (personalia onbekend) van de bestelauto. Hierop ontstond een aanrijding waarbij de vrouw een pijnlijk been en rug opliep.

Snelheidscontrole

BAARN Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie op dinsdagmiddag tussen 15.30 17.00 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 1586 voertuigen gemeten. Het resultaat stemde tot tevredenheid bij de politie: slechts 4 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Aanhoudingen

SOEST Twee surveillanten werden op dinsdagavond ter hoogte van de kruising Weegbreestraat/Smitweg tijdens een surveillance beledigd door een groep jongens. De groep uitte bij passeren beledigingen naar de surveillanten en zij werden omsingeld door de groep. De surveillanten trokken daarop de wapenstok en vroegen om assistentie van collegas. Direct daarop verdween de groep. Te hulp gekomen surveillancevoertuigen zochten in de omgeving naar twee jongens die de meeste beledigingen hadden geuit.

Op een gegeven moment zagen de agenten het duo op een brommer rijden. De bestuurder negeerde vervolgens de diverse stoptekens en reed met hoge snelheid weg. Daarop werden zij door de agenten klemgereden op de Valeriaanstraat en viel de brommer tegen de auto aan. Hierbij liep een van de verdachten, een 18-jarige jongen uit Amersfoort, een schaafwond op aan zijn arm.

De jongen werd met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Ook een 14-jarige Amersfoorter werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. De 18-jarige jongen werd op het bureau behandeld aan zijn schaafwond.