Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Fietsen onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten twee mannen slingerend en midden over de Kerkewijk fietsen. De mannen fietsten zonder verlichting en maakten niet gebruik van het naastgelegen fietspad. Toen de agenten het duo wilde aanspreken gingen zij er al fietsend vandoor.

De agenten konden een van de mannen, een 21-jarige Veenendaler, tot stoppen dwingen. Omdat de man onvast ter been was en bij hem alcohollucht werd waargenomen, werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Tijdens de ademanalyse bleek de man met 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben gefietst. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Diverse snelheidscontroles

HEUVELRUG De politie heeft op dinsdag 24 september op diverse plaatsen in het district snelheidscontroles gedaan.

In Renswoude werd op de Dorpsstraat van 12.30 uur tot 14.30 uur 1000 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 59 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

In Elst werd op de Rijksstraatweg verkeer van beide richtingen gecontroleerd op snelheid. In totaal werden 2033 voertuigen gemeten op snelheid. Hiervan reden 171 bestuurders te hard en was de hoogste snelheid 95 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

In Rhenen werd op de Lijnweg snelheid gecontroleerd. De politie controleerde 1437 passerende voertuigen waarvan 12 bestuurders te hard reden. De hoogste snelheid was 101 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.