Leefbaar Nederland

Overgenomen uit De Leefbaar Koerier
Jaargang 3 - week 39 - nummer 6

Persbericht : LPP 25-09-2002

De wethouder van de OPA in de Gemeente Alkmaar heeft verzwegen dat hij een strafblad heeft. Terwijl de Nederlandse politiek spreekt over eerlijkheid en openheid blijkt dat dit niet geldt voor lokale politiek. De PVDA Burgemeester wist dit al 5 maanden. Zij heeft geprobeerd deze zaak te sussen teneinde niet de "Balkenende" van de gemeente Alkmaar genoemd te worden.

Helaas heeft zij ook niet veel kaas gegeten van het dualistisch stelsel. Zij zal dan ook niet kunnen tippen aan het optreden van het kabinnet inzake mevrouw Bijlhout. Nee in de gemeente Alkmaar wordt nog steeds de oubollige gesloten politiek gevoerd zoals jaren het geval is geweest. De zittende college partijen durven geen wethouder die zaken heeft verzwegen te bekritiseren. Onder druk van de pers, Leefbaar Alkmaar en steun van diverse andere oppositie partijen wordt het donderdag een spannende dag in de gemeente Alkmaar. Tijdens de raadsvergadering komt dit agenda punt aan de orde. Eindelijk beginnen zij het in Alkmaar door te krijgen. In artikel 49 van de Gemeentewet staat dat de beslissingsbevoegdheid om een wethouder naar huis te sturen alleen maar bij de Raad ligt, niet dat een Burgermeester, College of presidium zich hier mee hoort te bemoeien. Dit wordt wederom smullen voor de lokale en landelijke pers.

De Leefbaar Provinciale Partij Noord-Holland LPP steunt de oppositie in de gemeente Alkmaar teneinde een einde te maken aan onbetrouwbare politici op hoge functies. Ook bij Provinciale Staten zal hiernaar kritisch gekeken moeten worden.

Namens de LPP
Gerard Cevat
0299-690343
ghcevat@planet.nl