Ingezonden persbericht


Persbericht

Betreft: 1e voorronde Poetry Slam Rotterdam Datum: 25 september 2002
Tijd: vanaf 20.30
Entree: ¤3.00

Disciplines: Performance Poetry, Rap, DJ, VJ, Beeldende Kunst, Jongerencultuur

Poetry Slam Rotterdam

Rotterdam was tot nu toe de enige stad van betekenis in Nederland die het zonder Poetry Slam moest doen. Stichting "Een Continue Opzet" gaat hier, ondersteund door de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam verandering in brengen. Iedere laatste woensdag van de maand zal in het teken staan van de voorronden voor de Poetry Slam Rotterdam.

Bij deze vorm van Poetry Slam gaat een groep van vijf dichters gedurende 2 ronden van 20 minuten het podium op. Een professionele vakjury o.l.v. de Rotterdamse dichter Rijn Vogelaar zal de performance van de dichters en de reacties van het publiek gedurende deze ronden observeren, waarna twee dichters in derde ronde zullen strijden om een plaats in de finale op 26 juni 2003, ergens op een A-lokatie in Rotterdam. Stichting PoetryProMotion stelt voor de finale ¤ 500,- prijzengeld beschikbaar.

Op woensdag 25 September vindt de eerste voorronde plaats op het poëziepodium in B14 De Twijfelaar aan de Mauritsstraat (Rotterdam centrum). Deze avond zulllen Ab Hoogesteger, Joz Knoop, Christiaan Mooiweer, Gijs ter Haar en Jaap Montagne als slammers het podium betreden. Er zal beeldende kunst van Jaco Putker te zien zijn, het Rotterdamse performance-duo Woorddansers zal een VJ experiment doen en Serge Pistorius zal de avond als DJ aan elkaar draaien.

Na afloop van het programma kan er op het open podium (5 dichters, maximaal 3 minuten per dichter) een plaats in een voorronde worden verdiend. Opgeven hiervoor kan door een fragment van het eigen werk te zenden naar eencontinueopzet@hotmail.com. Indien er nog plaats is kan men zich op de avond zelf ook opgegeven voor het open podium. De selectie van dichters hiervoor wordt gemaakt door "Een Continue Opzet" en aan inzendingen kunnen geen rechten worden ontleend.

De data waarop de voorronden plaats vinden:

2002: 25 september, 30 oktober en 27 november
2003: 29 januari, 26 februari, 26 maart en 28 mei Finale: 25 juni 2003

Locatie: B14-De Twijfelaar, Mauritsstraat 173, Rotterdam (keuken open vanaf 17.00)

Inzender: Stichting "Een Continue Opzet" Contactpersoon: jeRoen Naaktgeboren
Personalia eencontinueopzet@hotmail.com B14-De Twijfelaar Mauritsstraat 173, Rotterdam 06-29344997