Gemeente Nieuwegein

Informatieavond over buurtpark Galecopperzoom

Op woensdagavond 25 september 2002 is er van 20.00 - 21.30 uur een informatieavond over het ontwerp voor het buurtpark Galecopperzoom. De avond wordt georganiseerd door de gemeente en het buurtcentrum de Boog. Het is een inloopavond. Er wordt dus geen presentatie gehouden, maar er staat materiaal opgesteld om u een beeld te geven van hoe het kan gaan worden. Daarnaast kunt u uw vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en aan de landschapsarchitect. Het ontwerp wat er nu ligt, is een voorlopig ontwerp. Dat betekent dat het nog mogelijk is om tips voor verbetering te geven en aanvullende wensen kenbaar te maken. De informatieavond is in het buurtcentrum de Boog aan het Thorbeckepark 183 in Nieuwegein. U bent van harte welkom.

In februari 2002 is het stedenbouwkundig plan Galecopperzoom ter kennisgeving aan het college van B & W voorgelegd. In dit stedenbouwkundig plan staat onder andere een nieuw buurtpark. Het buurtpark moet een groene buffer vormen tussen de woonwijk en de ook nog te ontwikkelen bedrijvenzone. Het park komt tussen de Galecopperwetering en de Galecopperlaan. Op dit moment is een groot deel van het gebied in gebruik als grondopslag. Een kleiner deel is nog weiland, hier lopen schapen rond.

De afgelopen periode is door de gemeente en een aantal vertegenwoordigers van de werkgroepen Galecopperzoom en Speel en Groen gewerkt aan een voorlopig ontwerp voor het buurtpark Galecopperzoom. De werkgroepen hebben een aantal wensen voor de inrichting uitgesproken: ? Het westelijk deel bosrijk, schaduwrijk;
? In het middengebied een dierenweide met klaphek en beperkte toegang; ? In het oostelijk deel een meer open gebied met een speelveld / trapveld en mogelijkheden voor avontuurlijk spel. Bij de uitwerking van het voorlopig ontwerp zijn deze wensen zoveel mogelijk meegenomen.

In het buurtpark Galecop wordt voorgesteld om de weilanden met schapen die er nu zijn, op te nemen in het nieuwe park. Op deze manier blijft het landelijk gebied zoveel mogelijk gehandhaafd. In het westelijk deel wordt een 'bossfeer' gemaakt in aansluiting op de bossages van het Rundubos en de wielerbaan. Het oostelijk deel blijft meer open en biedt met een trapveld en een plek voor avontuurlijke spelmogelijkheden voor de leeftijdsgroep 8 tot 18 jaar.

De gemeente onderzoekt momenteel ook de mogelijkheid om een dierenweide in het stedelijk park in Galecop te realiseren. Dat is het park onder de hoogspanningsmasten. Die locatie wordt overwogen vanwege de centrale ligging in Galecop. De gemeente overweegt nadrukkelijk niet om een eventuele dierenweide in het buurtpark te realiseren.

Invoerdatum 16-9-2002