Ingezonden persbericht


BricsCad en CadCam 2002


Naar jaarlijkse traditie is er opnieuw CadCam Kortrijk. Historisch een ontmoetingsplaats waar architecten en bouwkundigen de laatste ontwikkelingen op CAD gebied kunnen ontdekken. Maar vandaag zijn lang niet alle producenten nog vertegenwoordigd. Bricscad organiseert regelmatig een UserCafé voor zijn software klanten. Op 25 en 26 September willen we die UserCafé een keer openstellen voor iedereen. Bezoekers kunnen dan BricsCad IntelliCad en BricsCad Architecturals aan het werk zien, voorzien van een natje en een droogje. (Inschrijven graag)

BricsCad zal er ook BricsCad ProjectCenter tonen. Dit Project Management Systeem laat eigenlijk een permanente werfvergadering toe: een success-software die wereldwijd reeds 5 jaar gebruikt wordt. Ook in Belgie: bv. bij de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in Gent, of de verbouwing van Tour&Taxi in Brussel. BricsCad prijzen zijn scherp, maar vermits we besloten niet te investeren in een dure expo-stand, kunnen we hier toch nog iets extra doen. Vraag ernaar.

Tot onze verbazing wordt de AutoCad wereld zich ook bewust van het belang van een intelligent 3D model. Dit is het domein waar BricsCad zich beter thuis voelt dan wie ook. Tien jaar ervaring op hoog nivo heeft geleid tot BricsCad Architecturals, een 3D en 2D CAD systeem dat de integriteit van alle documenten garandeert. BricsCad Architecturals bewijst meteen dat de kwaliteit van o.a. de vertikale doorsnedes wel degelijk zeer gedetailleerd kan zijn. Een architect weet dat de informatie op al zijn aanbestedings documenten consistent moet zijn: dat is wat BricsCad gedurende een decennium gedreven heeft om dit waar te maken. Klik een muur aan, wijzig zijn samenstelling (2 seconden) en check je plannen, doorsnedes en meetstaat: je zal overtuigd zijn als je ziet dat ze automatisch allemaal aangepast zijn. Zo hebben we ook vorige week Groep Planning overtuigd, om er maar een te noemen. (Terug)


1ba0efd.jpg
Comptoir Forestier (Arch. Philippe Samyn)


1ba0f57.gif
Lokaalmeting

Lokaalmeting

BricsCad is waarschijnlijk de meest overtuigde 3D ontwikkelaar voor bouwkundige software. Dat schept ook verantwoordelijkheid. Als je 3D propageert zoals wij moet de oplossing ook consequent de problemen oplossen. De opmeting van de afwerkingen is daar een goed voorbeeld van. Materialen voor ruwbouw zijn gelinkt aan de objecten zelf: je maakt een 3D model en het systeem zal alle 3D elementen opmeten en alle materialen die daaraan verbonden zijn, juist weergeven. Tegen een doorlopende buitenmuur kunnen echter vijf verschillende lokalen naast elkaar liggen. Lokaal 1 is b.v. bepleisterd. Het lokaal daarnaast, heeft b.v. betegelde muren. Het zou onzin zijn om die doorlopende buitenmuur die toch beide lokalen begrenst, een verschillende samenstelling per lokaal te geven. BricsCad heeft daarvoor een automatische room analyzer ontwikkelt. Het systeem zoekt automatisch de lokalen op, en de gebruiker kan per lokaal en per muur de afwerking definieren. En eens te meer als je het model wijzigt worden de lokalen opnieuw berekend.

BricsCad Architecturals blijft zich toespitsen op super professionele gebruikers en automatiseert processen waarbij de inegriteit en consistentie van de data doorheen het hele dossier gegarandeerd blijft. (Terug)


1ba0fed.gif

1ba1082.gif1ba1115.gif



---

1ba116c.gif
Picture Menu
in actie


1ba11bf.gif
Picture Menu
aanmaken

Picture Menu

De Picture Menu functie in BricsCad Architecturals is een selectie van commando's die je nodig hebt om een specifieke taken uit te voeren: een voorontwerp maken, een kast ontwerpen, een tuinterras tekenen.... Picture Menu vervangt alle menu's en toolbars. Je kan je dus volledig concentreren op het tekenwerk. Ze zijn ook ideaal om diegenen die het programma onvoldoende kennen de kracht van BricsCad Architecturals ten volle te laten benutten. Iedereen kan Picture Menu's aanmaken of ze kunnen aangeleverd worden door derden, maar steeds kan je ze op elk moment aanpassen of uitbreiden. Bekijk het Picture Menu filmpjewerkt en je zal verbaasd zijn hoe eenvoudig tekenen in 3D kan zijn. Angst voor 3D is voortaan ongegrond en bovendien is het de ideale manier om de finesses van BricsCad Architecturals te ontdekken

(Terug)


---

Usercafé 25/26 Sep 2002 : demos BricsCad IntelliCAD, BricsCad Architecturals en BricsCadProjectCenter... and more.

Datum: 25/26 Sep 2002
Plaats: BricsCad Koning Albertlaan, 165 9000 Gent. Gelieve uw aanwezigheid te melden door onderstaand formulier in te vullen en een reply te sturen op deze mail.

Bedrijf : :
Naam: :
Adres: :
Tel.: :
Fax: :
e-mail :
Aantal deelnmers: :
Inschrijving voor de sessie van
Woe 25/09 10:00-12:00 O
Woe 25/09 14:00-16:00 O
Woe 25/09 16:00-18:00 O
Don 26/09 10:00-12:00 O
Don 26/09 14:00-16:00 O
Don 26/09 16:00-18:00 O
(Terug)


---

BricsCad, Koning Albertlaan, 165, B-9000 Gent, Tel.: +32 9 244.01.90 | Fax: +32 9 244.01.01 If you would like to unsubscribe to this newsletter, please reply unsubscribe and include REMOVE in the subject line. | Copyright 2002 BricsCad|


---