COMMUNICATIE ADVIESBUREAU PACE

Samenwerking SCO met het Nederlandse 1A

Den Haag, 20 september 2002
De Amerikaanse softwareproducent SCO, marktleider op gebied van Unix voor Intel, gaat samenwerken met het Nederlandse 1A (First Alternative). Op 25 september sluiten de bedrijven een samenwerkingsoverkomst, die onder meer voorziet in de gezamenlijke ontwikkeling van functionele softwarepakketten. Deze alliantie past goed in de productstrategie van SCO en 1A: beide organisaties voorzien een grote toekomst voor open-source-software en in het bijzonder voor Linux.

1A is een technologisch bedrijf dat automatiseringsoplossingen ontwikkelt voor met name het MKB. Samen met 1A en grote hardwarefabrikanten zoals HP wil SCO haar marktpositie substantieel versterken, in eerste instantie in de Benelux. De beoogde samenwerking valt samen met een intensieve promotiecampagne, de Re-volution Campaign, die deze maand in Nederland van start is gegaan. SCO organiseert evenementen waarop het bedrijf zijn producten zal presenteren. Bij deze bijeenkomsten zal ook 1A zich presenteren. Op 25 september om 13:30 vindt de officiele ondertekening plaats in De Beukenhof te Oegstgeest. Een half uur later zal president en Chief Executive Officer van de SCO Group , Darl McBride, zijn visie geven op de huidige stand van zaken op de ICT-markt. Zijn speciale aandacht zal uitgaan naar de strategie van de SCO, zoals het bedrijf heet na de recentelijke naamswijziging. De media zijn van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Pam Evenhuis, telefoon 070 302.9000 of 0653 380.661, e-mail: info@europace.nl

20 sep 02 17:31