Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Beroving

AMERSFOORT Dinsdagmiddag werd op het centraalstation een man beroofd van zijn portemonnee.

Omstreeks 14.35 uur stond een 19-jarige man uit Amersfoort in het openbaar toilet. Plotseling werd hij van achteren vastgepakt en met zijn hoofd tegen de muur gedrukt. Zijn belager griste direct de portemonnee uit zijn broek en gaf hem voordat hij wegliep nog een paar stompen.

De Amersfoorter liep nog achter de verdachte aan maar kon alleen nog maar zien dat de overvaller vanuit het toilet rechtsaf wegliep. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding

AMERSFOORT Op de Stichtse Rotonde vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een passagier licht gewond raakte.

Een 34-jarige man uit Amersfoort reed met zijn auto over de binnenring van de rotonde vanuit de richting van het centrum in de richting van de Rondweg zuid. Voor hem reed een 33-jarige man uit Amersfoort. De 33-jarige man moest remmen en werd aangereden door de 34-jarige Amersfoorter. Die had niet gezien dat er geremd werd.

Een 33-jarige passagier werd door ambulancepersoneel onderzocht op nekklachten maar mocht op eigen kracht naar huis.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft dinsdagmiddag op de Stationsweg Oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 12.45 en 15.45 uur werden 1331 voertuigen gecontroleerd. Voor 161 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Dinsdagmiddag vond op de kruising Weg der Vrijheid met de Van Randwijcklaan een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 58-jarige man uit Amersfoort reed met zijn auto over de Van Randwijcklaan in de richting van de Ringweg Kruiskamp. Ter hoogte van de kruising met de Weg van de Vrijheid wilde de man linksaf slaan. Hierbij zag hij een 49-jarige vrouw uit Amersfoort op haar fiets over het hoofd.

De vrouw kwam met haar fiets tegen de rechtervoorzijde van de auto. Door de kracht kwam zij een aantal meter verder met haar hoofd tegen het asfalt terecht. Het slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Straatroof
AMERSFOORT Dinsdagavond werd op de IJsselstraat een man beroofd door twee onbekende mannen.

Omstreeks 18.30 uur liep een 18-jarige man uit Amersfoort over de IJsselstraat in de richting van de Puntenburgerlaan. Plotseling werd hij van achteren aangevallen door twee onbekende mannen. De verdachten bedreigde het slachtoffer met een mes en beroofde hem van geld en zijn mobiele telefoon.

Na de beroving kreeg het slachtoffer nog een harde klap op zijn hoofd. De belagers verdwenen vermoedelijk in de richting van de Lingestraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Rijden zonder rijbewijs
AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist rijden die geen richting aangaf en te hard reed. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Op de Copinstraat werd de 23-jarige bestuurder uit Soest aan de kant gezet.

Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken op zijn rijgedrag, zette de man het op een lopen. Via de Copinstraat liep de verdachte de Mozartweg in. Op de Bachweg werd hij ingehaald en kon de politie de Soester aanhouden. Het bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in de brand
AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 september ontstond er brand in een auto die geparkeerd stond aan de Lambert Heijnricsstraat.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding dat op de Lambert Heijnricsstraat een bestelauto in de brand stond. Ter plaatse trof de politie een bijna uitgebrand voertuig aan. De brandweer had de brand inmiddels geblust. Via de meldkamer werd duidelijk dat de bestelbus van diefstal afkomstig was. De politie onderzoekt wie de rechtmatige eigenaar is.