Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 september is een verdachte aangehouden na een inbraak.

Rond 14.30 uur ontdekte de 37-jarige bewoonster van een woning aan de Landauerdrift dat er in haar woning was ingebroken. De vrouw dacht aanvankelijk dat de inbraak door een buurtgenoot was gepleegd en trapte een raam van de voordeur van die buurtbewoner in. Die bleek echter niet verantwoordelijk voor de inbraak. De vrouw heeft toegezegd de schade aan de ruit te vergoeden.

Buurtgenoten hadden gezien wie de inbraak had gepleegd en gingen achter de verdachte aan. Die vluchtte het dak van een woning aan de A. van Schendelhove op. Daar werd hij door politiemensen vanaf gepraat en vervolgens aangehouden. De man, 38 jaar oud en afkomstig uit Vianen, is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Uit de woning aan de Landauerdrift waren o.a. enige honderden euros en enkele sieraden weggenomen.

Sokkendief

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 september zat een man kennelijk om nieuwe sokken verlegen. Hij werd betrapt bij de diefstal van sokken en werd aangehouden.

Rond 17.00 uur betrapte een medewerker van een winkel aan de Boogstede een klant op het stelen van enkele tientallen paren sokken. De klant, een 41 jarige man uit Nieuwegein, werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De Nieuwegeiner bekende de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 september raakten vijf voertuigen betrokken bij een aanrijding. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 17.30 uur reed een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lopik over de Plettenburgerbaan, komende uit de richting van Nieuwegein. Een 44-jarige automobilist uit Nieuwegein die voor hem reed, moest afremmen. De vrachtwagenchauffeur zag dat te laat en botste op de achterzijde van zijn voorligger. Daarna ontstond een sneeuwbaleffect: de auto werd op zijn voorligger, die weer op zijn voorligger en uiteindelijk die weer op zijn voorligger gedrukt. Deze autos werden respectievelijk door een 56-jarige man uit Soest, een 35-jarige man uit Nieuwegein en een 22-jarige vrouw uit Veenendaal bestuurd.

De 44-jarige automobilist uit Nieuwegein werd met nekklachten naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Man bedreigd

NIEUWEGEIN Op dinsdag 24 september is een verdachte aangehouden omdat hij een man met een mes had bedreigd en hem licht had verwond.

Rond 21.50 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Graaf Willemlaan een man door iemand met de dood werd bedreigd. Ter plaatse sprak een 40-jarige man uit Amersfoort de politiemensen op straat aan en verklaarde zojuist in een woning door een 34-jarige man uit Nieuwegein met een mes te zijn bedreigd, bij de schermutseling die daarna ontstond had de Amersfoorter een schaafwond in zijn nek opgelopen. De verdachte bevond zich in een woning aan de Graaf Willemlaan, is daar door politiemensen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De aanleiding tot de bedreiging bleek een zakelijk geschil te zijn. Beide betrokkenen spraken daarover, maar het gesprek escaleerde met bovengenoemd gevolg.