Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Bromfietser te water

WOERDEN Op dinsdag 24 september raakte een bromfietser na een aanrijding te water. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 07.15 uur reed een 39-jarige automobilist uit Woerden over de s-Gravensloot, komende uit de richting van de Nieuwendijk en gaande in de richting van de Oudelandseweg. Vermoedelijk doordat de automobilist niet genoeg rechts hield, botste hij frontaal op een hem tegemoetkomende 25-jarige bromfietser uit Woerden. Na het ongeval belandde de bromfietser in het water. Het lukte de automobilist hem op de kant te helpen.

De 25-jarige Woerdenaar is met beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Aanrijding met fietser

BREUKELEN Op dinsdag 24 september raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.05 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Breukelen vanaf een parkeerplaats de Straatweg op. Daarbij liet zij een voor haar van rechts komende 49-jarige fietser uit Amsterdam niet voorgaan. De fietser botste tegen de auto en kwam ten val. De automobiliste had door de bosschages de fietser niet zien naderen en kruiste met lage snelheid het fietspad.

De fietser is met knieletsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Teveel op

WOERDEN Op woensdag 25 september heeft de politie bij de afslag van de Rijksweg A12 een alcoholcontrole gehouden. Twee automobilisten werden aangehouden.

Rond 00.05 uur bleek uit de blaastest dat een 56-jarige automobilist uit Benschop teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 00.30 uur werd een 58-jarige automobilist uit Woerden aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 0,75 promille. Hij kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van één uur.