Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op dinsdagavond rond 19.45 uur een 46-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een 56-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats werd hierbij aangehouden voor het plegen van verzet en uitten van beledigingen bij deze aanhouding. De politie ontving de melding dat een voertuig over de Hoofdstraat reed waarvan de bestuurster mogelijk onder invloed van alcohol zou rijden. Op aanwijzing van getuigen trof de politie de auto op de Groenhoek aan. De 46-jarige bestuurster reageerde nauwelijks op de vragen die de agenten haar stelden en op verdenking van het rijden onder invloed werd zij aangehouden.

Een 56-jarige passagiere bemoeide zich vervolgens met de aanhouding, trachtte deze te voorkomen en uitte daarbij diverse beledigingen richting de agenten. Daarop werd zij eveneens aangehouden en beiden werden in de surveillanceauto naar het bureau gebracht.

De bestuurster bleek met 2,6 promille alcohol in haar lichaam te hebben gereden. Het rijbewijs van de vrouw werd daarop ingevorderd en beiden werden ingesloten in het bureau tot verhoor mogelijk is.

Brand in tehuis

BILTHOVEN Op dinsdagmiddag ontving de politie de melding van een brand bij een verzorgingstehuis aan de Jan van Eyklaanlaan. Na onderzoek door de brandweer bleek dat tijdens werkzaamheden aan het dak, de bedekking vlam vatte. Via het plafond sloegen de vlammen naar buiten. De brandweer besloot tot evacuatie van de bovenste verdieping waarbij de politie assisteerde en voor afzetting rondom het gebouw verzorgde.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte door de brand gewond. Rond 14.00 uur werd alle afzetting rondom het gebouw door de politie opgeheven.

Mishandeling na aanrijding

WESTBROEK Op dinsdagmiddag heeft een 19-jarige man uit Arnhem aangifte gedaan van mishandeling door een 37-jarige man (woonplaats onbekend) na een aanrijding. Beide bestuurders reden in een bestelauto en passeerden elkaar op de Westbroekse Binnenweg. Hierbij raakten de spiegels van beide voertuigen elkaar. De 19-jarige man verklaarde dat de andere auto doorreed en daarop besloot hij eveneens verder te rijden om bij de Dr. Welfferweg goederen af te leveren.

De 19-jarige man verklaarde hier te zijn klemgereden door de 37-jarige man en daarop een aantal malen te zijn geslagen. Daarbij zou zijn agressor getracht hebben om hem uit de auto te trekken. Dit lukte niet en het 19-jarige slachtoffer ging er vervolgens vandoor en belde de politie. De politie heeft de aangifte van de man opgenomen en zal onderzoek doen naar de verdachte, die weer was vertrokken.