Provincie Flevoland



Europees jaar voor mensen met een beperking

Heeft u een goed idee?

De Europese Unie heeft het jaar 2003 uitgeroepen tot het Europees jaar voor mensen met een beperking. Met deze actie wil de EU mensen meer bewust maken van de talrijke vormen van discriminatie van gehandicapte mensen en de discussie over maatregelen voor gelijke kansen voor gehandicapten aanmoedigen. Daarnaast is er aandacht voor verbetering van informatie over de handicap en een gelijke behandeling van kinderen met een handicap in het onderwijs.

De provincie Flevoland staat graag stil bij dit initiatief en stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van goede ideeën. Het thema hiervoor is arbeid, cultuur, vrije tijd en recreatie. De provincie is met name benieuwd naar de ideeën van de verschillende organisaties die zijn betrokken bij mensen met een beperking.

De provincie heeft Sport Service Flevoland gevraagd om de activiteiten voor te bereiden en te coördineren. U kunt uw ideeën tot 1 oktober a.s. aanleveren bij Sport Service Flevoland. Hiervoor is een standaardformulier verkrijgbaar. Dit kunt u aanvragen bij Sport Service Flevoland, Postbus 2251, 8203 AG Lelystad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arend Neuteboom of Madelon Beek, telefoonnummer 0320 251 113.