Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-09-2002
Woensdagochtend 25 september 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Grote oefening hulpverleningsdiensten

HOOGEVEEN - Woensdagavond is in Hoogeveen een grote oefening van politie, brandweer en ambulance. Daarvoor wordt het gedeelte van de Mr. Cramerweg tussen de Kanaalweg en de Valkenlaan tussen 15.00 en 22.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Op dit weggedeelte wordt een gecompliceerd verkeersongeval met meerdere voertuigen en gewonden in scène gezet. Het belangrijkste doel van deze oefening is de samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten, wat betreft daadwerkelijk en efficiënte hulpverlening op de plaats van het ongeval, coördinatie en afstemming, nog beter op elkaar af te stemmen en waar nodig te verbeteren. (nadere info bij Dirk Neef 06-51557950)

Met drank en drugs op tegen de boom
EMMEN Dinsdagnacht omstreeks 5.30 uur wilde de politie een auto controleren op de Hondsrugweg. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. In de Noordbargerstraat raakte hij van de weg en botste tegen een boom. Deze brak doormidden en viel over de auto heen. De bestuurder, een 22-jarige man uit Nieuw-Amsterdam, lag naast de auto. Met een pijnlijk been is hij per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen vanwege vermeend alcoholgebruik. Ook verklaarde de man cocaïne te hebben gebruikt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alcohol in het verkeer
RODEN Dinsdagavond tegen 32.45 uur controleerde de politie een 54-jarige automobilist uit Tynaarlo. De man bleek te hebben gedronken. De ademtest kwam uit op 510.
BOVENSMILDE Dinsdagnacht rond kwart voor een reed een 53-jarige vrouw uit Appelscha met haar auto over de Norgervaart, terwijl ze had gedronken. Bij de ademtest blies ze 575. Haar rijbewijs is ingevorderd. Ze kreeg er een dagvaarding voor terug.

Gestolen Golf terug
ASSEN Dinsdagnacht trof de politie de Golf, die een nacht eerder aan de Doevenkamp was gestolen, aan op de Hoofdvaartsweg.

Moeder en zoon mishandeld door wielrenners
VLEDDER Dinsdagavond rond halfzeven reden een 46-jarige vrouw uit Wilhelminaoord en haar 16-jarige zoon, beide op een bromscooter, over het fietspad langs de Middenweg richting Vledder. Ze kwamen daar twee wielrenners tegen die heftig naar hen gebaarden. De zoon keerde zijn scooter om te vragen wat er aan de hand was. Daarbij greep een van de wielrenners de jongen bij de keel en sloeg hem meerdere keren. Toen de moeder zich ermee bemoeide kreeg zij ook klappen waardoor ze met haar scooter kwam te vallen. Moeder en zoon zijn onderzocht door ambulancepersoneel, maar konden op eigen gelegenheid verder. De beide wielrenners zijn weggereden in de richting Vledderveen. Het gaat om twee mannen, een van ongeveer 50 jaar, en een rond de 60 jaar. De een droeg een lichtblauw met wit shirt en een lichtblauwe trainingsbroek. De andere man droeg een zwarte wielrennersbroek en een rood met wit shirt. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen. Mensen die iets in deze zaak willen melden kunnen contact opnemen met de politie in Westerveld, telefoon 0900-8844, of per e-mail op het adres westerveld@politie-drenthe.nl