Politie Twente


op verzoek van de regio politie noord-oost gelderland het volgende
persbericht:


REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST GELDERLAND

DISTRICT IJSSELSTREEK





PERSBERICHT



Zutphen, 24 september 2002





Onderwerp: Opsporing Verzocht levert waardevolle tips op.



Naar aanleiding van het programma OPSPORING VERZOCHT van gisterenavond en de herhaling van vandaag, waarbij de kijkers werden benaderd over de gewelddadige dood van Micelle Mooy op 24 oktober 1985 heeft het opnieuw opgestarte Recherche Bijstand Team (RBT) een kleine 30 tips ontvangen.

Een aantal tips wijzen in de richting van een mogelijke verdachte en deze tips krijgen de hoogste prioriteit in het onderzoek.

De beide uitzendingen van OPSPORING VERZOCHT èn de publiciteit via de andere media over het heropende onderzoek naar de gewelddadige dood van de toen 28-jarige en uit Zutphen afkomstige Micelle Mooy hebben kennelijk het nodige teweeg gebracht.

Bij alle tips die inmiddels door het team zijn opgenomen bevinden zich een aantal die richting een mogelijke verdachte wijzen. Over de inhoud wordt om begrijpelijke redenen geen mededeling gedaan.

Verder blijkt, dat er nog steeds mensen zijn, die na al die jaren toch met informatie bij de politie komen, informatie die niet eerder was opgetekend in de vele processen-verbaal, die destijds zijn opgemaakt in het onderzoek..

Naast informatie uit de directe omgeving van Warnsveld en Zutphen is er ook informatie uit Twente en de Achterhoek over het onderzoek binnengekomen.

Inmiddels gaat het team uit van een destijds uit de hand gelopen roofoverval. Hierbij moet de verdachte bloed op zijn kleding hebben gekregen en mogelijk kunnen nieuwe opsporingstechnieken het huidige team van dienst zijn.

Einde bericht


Anton de Ronde, voorlichter politie 055- 5482050


gr.
jan camphuis