Politie Twente


Persberichten Politie Twente 25 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Gestolen auto's teruggevonden
02-730370
Enschede, Robert Scottstraat
Dinsdagmiddag 24 september
Gisteren werden op een parkeerplaats aan de Robert Scottstraat een tweetal auto's opgemerkt, die bij controle als gestolen stonden gesignaleerd. Aangetroffen werden een rode Ford Siërra, waarvan op 12 mei jl. aangifte was gedaan door een 46 jr. Enschedese eigenaar. De auto was destijds ontvreemd vanaf de Markveldebrink in Enschede. De tweede auto is een Toyota Starlet die zaterdagavond jl. was ontvreemd vanaf de Algolstraat. Een 37 jr. eigenaar van de auto uit Goor, had de auto even onbeheerd gelaten toen hij een cafetaria binnenging. Beide auto's zullen teruggaan naar de eigenaren.


Aanhouding na inbraken
02-764324
Enschede, Lambertus Buddestraat
Woensdag 25 september, omstreeks 04.20 uur
Werd een alarmmelding gedaan van een inbraak in een tankstation aan de Lambertus Buddestraat in Enschede. Ter plaatse bleek een toegangsdeur te zijn ingegooid met een steen. Direct daarop kwam een melding van een soortgelijke inbraak bij een supermarkt aan de Toekomststraat, in de directe omgeving van de Lambertus Buddestraat. Ook bij de supermarkt was een ruit vernield. Op aanwijzen van een getuige kon de dader in de buurt worden aangehouden. Meegenomen naar het bureau en opgesloten werd een 30 jr. Enschedeer. Hij had een vuilniszak bij zich met daarin diverse goederen die waarschijnlijk buit gemaakt zijn bij de inbraken. Ook werden bij hem een aantal pasjes aangetroffen. Een van de pasjes staat op naam van een 21 jr. Enschedese. Deze laatste had op dinsdagavond de 24e, rond 22.25 uur gemeld dat vanuit een horecagelegenheid op de Oude Markt in Enschede, haar rugtasje met inhoud was ontvreemd. Het tasje met een deel van de inhoud werd later teruggevonden in de Enschedese binnenstad. Het vermoeden bestaat nu dat de aangehouden en opgesloten 30 jr., ook voor deze diefstal verantwoordelijk is. Een onderzoek wordt ingesteld.


Aanhouding na insluipingen
02-764012
Enschede, o.a. Lage Bothofstraat
Maandag de 23e, de insluipingen en dinsdag de 24e de aanhouding
Maandagmiddag jl. werd gemeld dat bij een pand aan de Lage Bothofstraat een insluiping had plaatsgevonden, twee personen, een man en een vrouw waren in het pand geweest en er waren een aantal tassen van medewerkers meegenomen. Tijdens een achtervolging door enkele medewerkers, werd een deel van de buit weggegooid. Later bleek dat een zelfde voorval ook had plaatsgevonden in een pand aan de Drebbelstraat, ook in Enschede. Naar aanleiding van o.a. de opgegeven signalementen werd gistermiddag een 16 jr. Enschedese in haar woning aangehouden. De getuigen herkenden haar voor de volle 100 %. Zij is in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.


Aanhouding na vechtpartij, nog 103 dagen zitten
02-764178
Enschede, Ripperdastraat
Dinsdagmorgen 24 september, omstreeks 11.25 uur
Werd een vechtpartij gemeld in een pand aan de Ripperdastraat in Enschede. Bleek dat een 29 jr. Enschedeer met een andere man aan het vechten was geweest en dat deze andere hem met een mes had bedreigd. De 29 jr. wenste aangifte van deze bedreiging te doen. De dader was in zijn auto weggereden. Het kenteken werd genoteerd en de politiemensen gingen naar de woning van de tenaamgestelde, een 35 jr. Enschedeer. Bij de woning werd de voordeur geopend door de 35 jr.. Hij had reeds een tas met kleding bij zich. Hij had de politiemensen reeds verwacht en moest bovendien nog 103 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij is meegenomen naar het bureau, voor de bedreiging afgehoord en opgesloten voor de 103 dagen.