Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 25-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Grote verkeerscontrole
DRONTEN De politie heeft dinsdagmorgen tussen 07.00 en 13.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Dronten. Bij een Easy Rider controle op het Busstation zijn 38 bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 13 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor teveel vermogen (6x) en het ontbreken van een verzekering (2x) of een certificaat (3x). Op de Gildepenningdreef en in de 30-kilometerzone in Swifterbant werden snelheidscontroles gehouden, waarbij 10 automobilisten zijn bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Op de Baan werd een algemene verkeerscontrole gehouden, waarbij van de 30 gecontroleerde voertuigen er vier technische gebreken vertoonden. En tenslotte is bij een aantal scholen het gebruik van de gordels en kinderzitjes gecontroleerd. In vijf van de 15 gevallen werden kinderen tot 12 jaar niet op de juiste wijze vervoerd. In totaal deden negen agenten mee aan de controle, waarvan een paar in opleiding.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE Op het Leeuwardenplein is dinsdagavond een 22-jarige Almeerder aangehouden. De jongen zou een groep jongeren hebben bedreigd met een bijl nadat er bij hem een ruit was ingegooid. In zijn woning werd vervolgens een bijl aangetroffen, waarna de jongen is aangehouden en de bijl in beslag genomen. Volgens bewoners van het plein veroorzaakt de groep jongeren al langere tijd overlast en was de situatie nu geëscaleerd. De politie stelt na het verhoor een onderzoek in voor eventuele acties.

Aanhoudingen na ruzie
ALMERE Twee Almeerders van resp. 20 en 23 jaar zijn dinsdagmiddag aangehouden in de Kruisstraat na een vechtpartij. De 23-jarige kreeg ruzie met een horeca-eigenaar en sloeg hem met een stuk ijzer. Omdat de 20-jarige de 23-jarige daarbij hielp, is ook hij aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Ramkraak winkel
DRONTEN In een kledingwinkel aan Het Ruim is dinsdagochtend een ramkraak gepleegd, waarna kleding is ontvreemd. De auto die hiervoor is gebruikt werd even later verlaten aangetroffen en bleek gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Aanrijding met letsel
KRAGGENBURG Een 42-jarige bromfietster uit Kraggenburg is dinsdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding met een bestelauto. De vrouw reed over de Neushoornweg en wilde de Zuiderringweg oversteken, waar op dat moment de 46-jarige bestuurder van de bestelauto uit Kampen reed. Na de botsing is de vrouw met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht.

ALMERE Op de Splijtbakweg is dinsdagmorgen een 20-jarige bromfietster uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een 55-jarige automobilist uit Lelystad. De automobilist reed op de Splijtbakweg richting Polderdreef en zag vermoedelijk door de laagstaande zon niet dat de bromfietster aan kwam rijden vanaf de Molenbuurt richting De Vaart. Bij de botsing raakte de bromfietster gewond aan hoofd en been en is per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

Autobanden lek gestoken
ALMERE In Almere Buiten zijn maandagnacht de banden lek gestoken van een zevental auto`s. De auto`s stonden geparkeerd bij woningen in verschillende wijken. Na de aangifte van de eigenaren heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Bij een controle op de Flevoweg is een 38-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden wegens rijden onder invloed. De man zette zijn voertuig stil op de Flevoweg en reed bij het zien van de politie weer verder. Bij de blaastest blies hij 510 ug/l (1.2 promille) en kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces verbaal.