EVD

Chili: recent developments in Chile; tax legislation aimed at foreign investors

---

De regering van Chili heeft maatregelen aangekondigd om een versnelling te bewerkstelligen in de onderhandelingen met een aantal landen ter voorkoming van dubbele belastingheffing. Het besluit maakt deel uit van een breder pakket stimulerende maatregelen om buitenlandse investeringen in het land aan te moedigen. Dit heeft de Chileense minister van Financiën, Nicolas Eyzaguirre, onlangs bekendgemaakt. Andere onderdelen van het pakket behelzen:
* de afschaffing van belasting op winst behaald in het buitenland met buitenlandse financiering door in Chili gevestigde ondernemingen;

* de verkorting van de belastbare levensduur van bedrijfsactiva;
* de uitbreiding van een methodiek voor versnelde afschrijving tot activa met een technische levensduur van drie tot vijf jaar;
* de stroomlijning van 'on line' belastingaangiften.
Ondertekening vond reeds plaats van dubbele-belastingovereenkomsten met Brazilië, Ecuador, Noorwegen, Peru, Polen en Zuid-Korea. Deze overeenkomsten zullen met spoed aan het parlement worden voorgelegd ter goedkeuring. Tussen Nederland en Chili bestaat sinds 30 november 1998 een intentieverklaring om tot zo'n overeenkomst te komen. Ook hebben Chili en de Verenigde Staten het onderwerp in beschouwing genomen, in het kader van hun vrijhandelsbesprekingen.

24.09.2002
---

Bron: Latin American finance and capital markets (2p.) Nummer: 95621

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen bij de afdeling Voorlichting, e-mail kopie@info.evd.nl, fax 070 - 379 7858. Vermeld steeds uw eigen faxnummer en nummer 95621. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten.

naar boven