Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 25 september 2002
Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Verdachte diefstal bouwmaterialen ten onrechte als verdachte aangemerkt
02-762639
Daarle
De op woensdag 18 september aangehouden 47-jarige Daarlernaar is diezelfde dag nog op vrije voeten gesteld. De man werd ten onrechte verdacht debet te zijn aan de vele diefstallen vanaf de bouwlocaties op camping de Tolplas en aan de Flierdijk. De bij hem aangetroffen bouwmaterialen bleken voor een deel afkomstig uit de afvalcontainers op de bouwlocaties. De man scharrelde jarenlang in de afvalcontainers en nam mee wat hij kon gebruiken en had een deel daarvan in zijn schuur opgeslagen.


Verkeersongeval met dodelijke afloop
02-764269
Nijverdal kruising Boomcateweg / Burgemeester H Boersingel
Dinsdag 24 september 18.35 uur
Op genoemde kruising vond een aanrijding plaats waarbij een 71-jarige man uit Wierden om het leven kwam.
De 71-jarige reed in een personenauto over de Boomcateweg, komende uit de richting Klokkendijk en wilde op genoemde kruising rechtdoor. Hij reed de Burgemeester H. Boersingel op en werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. Daardoor zag hij niet dat voor hem van links een truck met oplegger naderde, bestuurd door een 36-jarige chauffeur uit Hellendoorn. De 71-jarige werd vol in de linker flank aangereden. Het slachtoffer was vermoedelijk op slag dood.


Aanhouding wegens poging tot mishandeling
02-074293
Nijverdal Rijssensestraat
Dinsdag 24 september 15.30 uur
Een parkeercontroleur had een 61-jarige automobilist uit Nijverdal een bekeuring uitgeschreven wegens foutief parkeren. Deze vond het daarna nodig de parkeercontroleur, die op zijn fiets reed, tijdens het passeren met zijn spiegel aan te rijden. De parkeercontroleur werd aan zijn elleboog geraakt. De verdachte werd daarop door de politie aangehouden ter zake poging tot mishandeling. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau verlaten.


Vernielingen leegstaand schoolgebouw
02-073987
Vroomshoop Stobbelaan
Tussen 3 en 8 september
In genoemde periode werd van een leegstaand schoolgebouw ruiten en inventaris vernield met een totale schade van ¤ 4000. Vernield werden 6 buitenruiten, 11 binnenruiten, 2 brandhaspels van de muur getrokken, 4 toiletpotten, een wastrog en 5 deuren.


Vernieling rondom zwembad
02-074001
Vroomshoop Hammerweg
Tussen 20 en 23 september
In genoemde periode werden diverse vernielingen aangericht bij het zwembad "De Zandstuve". Vernield werden een picknicktafel, QL-lampen in de kleedkamers, TL-bak snoepwinkel en plastic ramen van de badmeestertoren. Het totale schadebedrag is onbekend.


Aanhouding wegens aantreffen met gestolen bromscooter
02-073561
Almelo Bornsestraat
Dinsdag 24 september 16.30 uur
Een politieman zag maandag 23 september twee hem bekende personen op een bromscooter rijden en dat er met het verzekeringsplaatje was geknoeid. Hij noteerde het nummer waarna bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De bromscooter was op zaterdag 21 september weggenomen vanaf de Bornsestraat in Almelo en eigendom van een 16-jarige Almelose. De verdachten, een 23- en 21-jarige Almeloër werden in hun woning aangehouden ter zake heling. De bromscooter stond nog voor de woning en werd in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.