Ingezonden persbericht


eGain Knowledge vergroot klanttevredenheid Virgin Mobile

Bevestiging sterke positie knowledge management-software van eGain in telecomsector

Utrecht, 25 september 2002 - Virgin Mobile, één van de vijf grootste mobiele netwerken van het Verenigd Koninkrijk, zet de knowledge management-software van eGain in om de klantenservice te verbeteren. Met eGain Knowledge wil Virgin Mobile de 700 adviseurs van de klantenserviceafdeling beter ondersteunen in hun werkzaamheden.

Virgin Mobile zocht een oplossing waarmee klantenservicemedewerkers de grote hoeveelheid telefoontjes van klanten die dagelijks binnenkomen, op consistente wijze kunnen afhandelen. Daarnaast wilde Virgin meer telefoontjes in één keer afhandelen en het aantal herhalingstelefoontjes verminderen door een intuïtieve knowledge base.

Andrew Ralston, Directeur Customer Relationship bij Virgin Mobile: "Doordat Virgin Mobile voortdurend nieuwe producten en diensten introduceert, nam de behoefte aan training en ondersteuning van de klantenservicemedewerkers toe. eGain biedt ons hiervoor de juiste oplossing. Een pilot-project wees bovendien uit dat de oplossing een snelle Return on Investment biedt."

"We kozen in eerste instantie voor eGain Communications vanwege de zeer uitgebreide ervaring met de implementatie van knowledge management-oplossingen bij telecombedrijven", vervolgt Ralston. "De branchekennis van eGain in combinatie met de langetermijnvisie op de samenwerking en de complete productfunctionaliteit maakten eGain tot de enige juiste keuze. De feedback van klanten die zijn geholpen op basis van eGain Knowledge, is zeer positief."

"Het klantenservicecentrum van Virgin Mobile in Trowbridge in het Verenigd Koninkrijk is zeven dagen per week actief", zegt Iain Case, directeur Sales en Marketing van eGain Communications. "De klantenservicemedewerkers moeten snel en eenvoudig kunnen beschikken over informatie over de vele verschillende producten, diensten, aanbiedingen en prijzen. eGain Knowledge biedt de mogelijkheid efficiënt te reageren op vragen van klanten en zorgt ervoor dat klanten het niveau van de service als uitstekend ervaren."

eGain Communications Corporation
eGain (Nasdaq: EGAN) is een wereldwijde aanbieder van eService-software. 24 van de 50 grootste bedrijven ter wereld gebruiken eGain om hun call centers om te vormen tot interactiecentra met meerdere contactkanalen. De oplossingen van eGain verhogen meetbaar de operationele efficiëntie en klantloyaliteit, wat leidt tot een aanzienlijk rendement op investeringen. De software van eGain omvat hoogwaardige applicaties voor e-mailmanagement, web collaboration, webselfservice en kennismanagement - met een effectieve integratie in traditionele call centers en klantinformatiesystemen. eGain is gevestigd in Utrecht, heeft haar Europese hoofdkantoor in Slough (VK) en is actief in 18 landen. eGain heeft wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder ABN Amro, McAfee, Time Warner, Charles Schwab en Vodafone.

Voor meer informatie over de oplossingen van eGain om klanten te winnen en relaties te behouden: www.egain.com



Ingezonden persbericht