Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 25-09-2002 Aanhouding na dodelijke aanrijding

Dinsdagmiddag is een 27-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de bestuurder te zijn geweest van de auto die op maandagavond 23 september, rond 21.30 uur, het ongeval heeft veroorzaakt op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel. Bij dat ongeval kwam een 21-jarige man uit Den Dungen om het leven.

Kort nadat dinsdagmiddag een recherchebijstandsteam was geformeerd om het dodelijke ongeval op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel te onderzoeken, meldde zich de 27-jarige man aan bureau. De man wilde aangifte doen van diefstal van zijn auto. Naar aanleiding van de verklaring die hij bij deze aangifte aflegde, het technisch onderzoek op de plaats van de aanrijding en de verklaringen van getuigen van de avond en nacht van het ongeval, bleek dat de man als verdachte kon worden aangemerkt. De man is dan ook laat in de middag aan het politiebureau in Schijndel aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Hem wordt doodslag en het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval ten laste gelegd.

Uit het eerste onderzoek is gebleken, dat de man die avond kermis was gaan vieren in Sint Michielsgestel. Daarbij had hij een flinke hoeveelheid alcohol gedronken. Ondanks dat is hij met zijn auto weg gereden. Uit zijn verklaring blijkt dat hij tijdens de rit heeft gemerkt dat hij ergens tegenaan is gereden, doch gewoon is doorgereden. De volgende morgen constateerde hij dat zijn auto flink beschadigd was. Naar aanleiding hiervan heeft de man in overleg met enkele bekenden de auto gedumpt in de Maas. De plaats waar de auto is gedumpt is inmiddels door het recherchebijstandsteam gelokaliseerd. Uit verklaring van getuigen is gebleken, dat de man kort voor de aanrijding ook enkele bijna aanrijdingen heeft gehad. Een automobilist wist door snel uitwijken een aanrijding te voorkomen. Ook enkele voetgangers konden zich, door opzij te springen, nog in veiligheid brengen.

De man blijft voor verder onderzoek ingesloten. Hij zal vrijdag worden geleid voor de rechter-commissaris. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie worden verzocht contact op te nemen met het recherchebijstandsteam in Schijndel, telefoon 073-5472136.