Gemeente Sittard-Geleen



* dossiernr: 01390, d.d. 03-09-2002, verzenddatum 16 -09-2002 bouwen bedrijfspand met woning Windraak 19.

* dossiernr: 01578, d.d. 03-09-2002, verzenddatum 12-09-2002 veranderen kapconstructie Ophoven 88.

Op grond van hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen 6 weken na toezending van de verleende vergunning aan de aanvrager, bij het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen tegen het besluit bezwaar worden gemaakt.
Na indiening van een gemotiveerd bezwaarschrift kan ingevolge artikel 8.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de President van de Rechtbank te Maastricht, sector bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.
Aanvraag kapvergunningen

* C.J.A. Pannekoek, Ross van Lenneplaan 16, 6132 AN Sittard voor rooien van 3 bomen, perceel; Sittard sectie; G nr. 1400, de bomen moeten worden gekapt i.v.m. plantlocatie die te klein is geworden. Er zullen geen nieuwe bomen worden teruggeplant.

Geleen

* AZL Vastgoed Woningen,Akerstraat 92, 6411 HD Heerlen, namens Gemeenschappelijk Bezit OG, Akerstraat 92, 6411 HD Heerlen, voor rooien van 3 bomen, Geleen, sectie D nr. 4941, Saturnusstraat 4, de bomen moet worden gekapt i.v.m. toestand van de bomen en de plantlocatie die te klein is geworden. Er zullen geen nieuwe bomen worden teruggeplant.

* Stichting Katholiek Primair Onderwijs Geleen, Ruys de Beerenbroucklaan 29, 6417 CC Heerlen, voor het rooien van 4 bomen, perceel; Geleen, sectie A nr. 4683, Graaf Huynlaan 8, de bomen moeten worden gekapt i.v.m. slechte toestand van de bomen. Er zullen geen nieuwe bomen worden teruggeplant.
* Stichting WVS, Wilhelminastraat 59, 6131 KM Sittard, voor rooien van 1 boom, perceel; Sittard, sectie D5 nr. 6657, Silstraat 7, in achtertuin, de boom moeten worden gekapt ivm kroonvolume. Er zal geen nieuwe boom worden teruggeplant.

Voor nadere informatie kunt U zich wenden tot de afdeling Groen, Natuur en Landschap.

Structuurplan Binnenstad Sittard en omgeving
Burgemeester en Wethouders maken ingevolge artikel 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad van Sittard-Geleen het structuurplan voor de Binnenstad Sittard en omgeving op 8 juli 2002 heeft vastgesteld.
Het structuurplan geeft de ontwikkelingsvisie weer voor de Binnenstad van Sittard en omgeving. Het gebied waar het structuurplan betrekking op heeft, wordt omsloten door de Elisabeth van Barstraat, de Odasingel President Kennedysingel, Engelenkampstraat, Wilhelminastraat, Rijksweg Zuid, Holleweg, Mgr. Vranckenstraat, Bergerweg, Poststraat, Geerweg en Lupinestraat.
Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het structuurplan liggen met ingang van 26 september 2002 voor een ieder ter inzage bij de balies "bouwen en wonen" in Sittard en Geleen. In Born kan het structuurplan op afspraak worden ingezien.
Tegen het vaststellingsbesluit kan geen beroep worden ingediend.

Aanleg gehandicaptenparkeerplaatsen
(artikel 26 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer )
* tegenover woning Beukenlaan 2a te Sittard, verzoek van W.L. van Zandvoort;

* voor woning Mgr. Feronstraat 12 te Geleen, verzoek van J.A.P.P. Schram;

* op parkeerstrook appartementencomplex Dempseystraat 88 te Sittard, verzoek van W.J. Messing.

Deze maatregel zal middels het aanbrengen van een markering en het plaatsen van het verkeersbord no. E06, met het kentekennummer als onderbord, zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, worden aangegeven. Het genoemde besluit wordt genomen ter bescherming van weggebruikers en passagiers en ingevolge artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 noodzakelijk geacht.
Het besluit ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage op de afdeling Plannen/eenheid verkeer (kamer A 4.02) tijdens kantooruren op de werkdagen dat het gemeentehuis te Geleen is geopend. Indien u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, na datum van publicatie van het onderhavige besluit, bij het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard - Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard - Geleen een bezwaarschrift indienen. Verkeersmaatregelen 30 km zone
besloten is voor de Dr. Philipsstraat (gedeelte gelegen tussen de Rijksweg Noord en de Nusterweg) en de Oude Heiweg (gelegen tussen de Dr. Philipsstraat en de Heistraat) een 30 km-zone in te stellen. Deze maatregelen worden aangeduid middels de plaatsing van de (30 km/h-) zoneborden E10 (A1) en E11 (A1), zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De bovenvermelde maatregelen worden in het kader van de reconstructie Dr. Philipsstraat/ Oude Heiweg, in het kader van Duurzaam Veilig Verkeer, uit oogpunt van verkeersveiligheid en ter bescherming van de weggebruikers/passagiers, zoals bedoeld in artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994, wenselijk geacht.
Verkeerssituatie Eggelstraat, Poelderstraat en Zonnebloemstraat Sittard
Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij voornemens zijn:

1. éénrichtingsverkeer in te stellen voor: a. de Eggelstraat, zodat het voor het gemotoriseerd verkeer komende vanaf de Zonnebloemstraat/Boterbloemstraat niet mogelijk is de Eggelstraat in te rijden;
b. de Poelderstraat, zodat het voor het gemotoriseerd verkeer komende vanaf de Bloemenweg niet mogelijk is de Poelderstraat in te rijden.
Deze maatregelen worden uitgevoerd middels de plaatsing van de borden C2, C3, D4, D6r, D6l en D7 (allen met onderbord 0103 "uitgezonderd (brom-)fietsers"), zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) 1990;
2. parkeren met twee wielen op het trottoir toe te laten voor de rechterzijde van de Eggelstraat (gezien vanuit de Bloemenweg), de rechterzijde van de Poelderstraat (gezien vanuit de Bloemenweg) en beide zijden van de Zonnebloemstraat. Deze maatregel wordt uitgevoerd middels het aanbrengen van belijning en de plaatsing van het bord E4b, zoals aangegeven in het RVV 1990.

De bovenvermelde maatregelen worden uit oogpunt van verkeersveiligheid, ter in standhouding van de weg en ter beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder, zoals bedoeld in artikel 2, lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wenselijk geacht.
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht wordt een openbare voorbereidingsprocedure gevolgd. De betreffende stukken zijn gedurende een termijn van vier weken, van donderdag 19 september tot en met donderdag 17 oktober 2002, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, lokatie Geleen, ter inzage gelegd bij de eenheid Verkeer (kamer A.4.02).
Eenieder kan gedurende bovenvermelde termijn, dat de betreffende stukken ter inzage liggen, zijn zienswijze hierover schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. De reacties kunnen bij ons college worden ingediend, per adres Postbus 18, 6130 AA Sittard.

Aanvraag tijdelijke vrijstelling Geerweg 1 Sittard (artikel 17 WRO)
Verlenging tijdelijke vrijstelling ten behoeve van de vestiging van een werkplaats in reparatie en onderhoud van caravans aan de Geerweg 1 te Sittard.
Vorenbedoelde aanvraag is aangemerkt als een verzoek om vrijstelling als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn de gevraagde vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. In verband hiermede ligt de aanvraag met het daarbij behorende plan vanaf heden gedurende een termijn van veertien dagen voor een ieder ter inzage aan de balie Bouwen en Wonen van het voormalige gemeentehuis van Geleen.
Zij die bedenkingen hebben tegen het voornemen de betreffende vrijstelling te verlenen, kunnen deze bedenkingen binnen de termijn van ter-inzage-legging schriftelijk kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.