PCM Uitgevers


25/09/2002
PCM Algemene Boeken neemt aandelen uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum over van Wolters Kluwer

PCM Algemene Boeken BV, onderdeel van PCM Uitgevers NV, heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Wolters Kluwer over de overname van uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum BV (BSL).

In Nederland is BSL de leidende uitgeverij op het terrein van gezondheidszorg en welzijn met een geschat marktaandeel van 35 à 40%. BSL is een multimediale uitgever met boeken, losbladige uitgaven, tijdschriften, educatieve boeken en elektronische producten. Daarnaast heeft BSL een joint venture met het Zweedse Medicine Today International voor de uitgave van Medisch Vandaag, een tweewekelijks blad voor de medische professional.

Binnen de strategie van Wolters Kluwer Nederland NV wordt BSL niet tot de kernactiviteiten gerekend. De overname van BSL door PCM Algemene Boeken sluit aan bij de strategische wens van PCM Uitgevers om te groeien in de succesvolle sectoren algemene boeken en educatieve uitgaven en bij het voornemen van PCM Algemene Boeken om actief te worden in het aanpalende werkterrein van de professionele uitgaven.

BSL levert een zeer welkome aanvulling op de competenties van PCM Algemene Boeken ten aanzien van doelgroepgericht uitgeven en abonnement-uitgeven. Ook worden goede mogelijkheden voorzien om de content van BSL op het gebied van gezondheid te kunnen ontwikkelen voor zowel de consumenten- als de educatieve markt. PCM Algemene Boeken heeft een goede positie op de consumentenmarkt met boeken over gezondheid en welzijn en een sterke positie in de markt van naslagwerken en woordenboeken. Bovendien zijn bij ThiemeMeulenhoff, een werkmaatschappij van PCM Uitgevers met een toonaangevende positie op de educatieve markt, belangrijke competenties aanwezig ten aanzien van ontwikkeling van lesmethodes.

BSL telt ruim 130 medewerkers en is gevestigd te Houten. Naast titels als Sobotta Atlas van de Medische Anatomie, Merk Medisch Handboek, Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde en Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde geeft BSL nog vele andere publicaties uit op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. De uitgeverij realiseerde in 2001 een omzet van tegen de 30 miljoen euro. Voor deze acquisitie heeft PCM een afzonderlijk financieel arrangement getroffen.

Bron: PCM Algemene Boeken