Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Secoin ontwikkelt een veilig en controleerbaar internet betaalsysteem

Eindhoven, september 2002. Secoin (www.secoin.nl) ontwikkelt een nieuw betaalsysteem waarmee consumenten greep houden op hun exacte uitgaven via internet. Op dit moment gaan veel betalingen voor internet diensten nog via 0900 nummers, automatische incasso of credit card. De weerstand hiertegen wordt steeds groter omdat consumenten te maken krijgen met onverwachte hoge telefoonrekeningen en niet geaccordeerde afschrijvingen op hun bankrekening of credit card. Secoin ontwikkelt een pre-paid betaalsysteem dat consumenten weer de volledige controle over hun uitgaven terug geeft.

De consument beslist zelf hoeveel geld hij op zijn Secoin rekening wil storten. Secoin vraagt niet om credit card gegevens of om een doorlopende incasso. Hierdoor geeft de consument nooit meer geld uit dan gepland. Bij elke transactie vanaf de Secoin rekening moet de consument zijn e-mail adres, wat tevens zijn rekeningnummer is, en zijn wachtwoord opgeven. Zonder e-mail adres en wachtwoord wordt er geen geld afgeschreven van de rekening. Zo houdt de consument controle over zijn geld. Een demonstratie is te zien op www.secoin.nl/?pagina=demo

Secoin is met name geschikt voor het afrekenen van bedragen tussen de 0,10 en de 10 Euro. Het enthousiasme bij aanbieders van internet diensten voor Secoin is groot. Het systeem geeft hen de mogelijkheid nieuwe kwalitatief hoogwaardige diensten tegen betaling aan te bieden. De huidige betaalsystemen schieten voor veel internet diensten aanbieders tekort wegens de kosten die er mee gemoeid zijn, de onveiligheid en het dubieuze imago dat aan sommige systemen hangt.

Op dit moment is het Secoin systeem in testfase. Begin 2003 is het beschikbaar voor het publiek.

Over Secoin:

Secoin is opgericht door Merien ten Houten, oprichter en nu commissaris van ilse media. Het is gericht op de ontwikkeling van een eenvoudige veilige betaalmethode die onder de naam van verschillende internet diensten aanbieders zal worden aangeboden. Op dit moment is het Secoin systeem in testfase. Begin 2003 is het beschikbaar voor het publiek.



Ingezonden persbericht