Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Code van de schoenhersteller nu verkrijgbaar

Naast de elf branchecodes die het Hoofdbedrijfschap Ambachten sinds 1997 heeft uitgebracht, is er nu ook een code voor de schoenherstellersbranche beschikbaar. De Code van de schoenhersteller is door het HBA, in samenwerking met de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV), ontwikkeld. In de code staan wet- en regelgeving, branche specifieke normen en praktische aanbevelingen. Nagenoeg alle wettelijke en professionele eisen waaraan een schoenhersteller moet voldoen zijn in de Code van de schoenhersteller opgenomen. Deze eisen of normen zijn geordend volgens het bedrijfsproces. Met de code heeft de ondernemer een overzichtelijk instrument in handen dat de basis vormt voor kwaliteitsbeoordeling en continue verbetering van de bedrijfsvoering.

De branchecode wordt opgeleverd in drie versies:
* de bedrijfsversie (het A5-boekje in ringband) is speciaal voor gebruik in het schoenherstellersbedrijf.

* de bronnenversie (A4) is bedoeld als achtergrondinformatie voor beleidsmakers, brancheorganisaties, vakopleidingen, arbodiensten en toezichthouders (Arbeidsinspectie en Keuringsdienst van waren).
* de bijbehorende checklist, waarmee de stand van zaken in het schoenherstellersbedrijf gemakkelijk te inventariseren is.

De Code van de schoenhersteller biedt dus voor zowel ondernemers als belanghebbenden in de branche nuttige informatie.

De code is te bestellen bij het HBA, postbus 895, 2700 AW Zoetermeer. Telefoon:(079) 3161111 of per e-mail: hba@hba.nl onder vermelding van publicatienummer 272. De Code van de schoenhersteller kost 20,-- exclusief verzendkosten. Voor de heffingsplichtige ondernemer in de schoenherstellersbranche is de code tegen een introductiekorting van 50% verkrijgbaar. (Deze aanbieding geldt tot en met 31 december 2002).

De bronnenversie kost 27,-- (nr. 273) en de checklist 7,--(nr. 274) exclusief verzendkosten.

---