Socialistische Partij

SP website gooit opnieuw hoge ogen
25-09-2002 o Uit een vergelijking met andere politieke partijen, maar ook vakverenigingen, branche-organisaties en patientenverenigingen, blijkt opnieuw dat de SP website voorop loopt.

Een onderzoek door IT bedrijf 'Rotterdam CS' geeft de SP site een score van ruim 17 punten op een gemiddelde van nog geen 10. In het onderzoek stond met name de communicatie (met en tussen leden en andere organisaties) voorop.

Uit het beoordelingsrapport:
De ervaring leert dat verenigingen die veel, verspreid over het land wonende, leden hebben, baat kunnen hebben bij een verenigingsite die het samenwerken tussen leden onderling en tussen leden en het bestuur vereenvoudigt. Ook het bieden van relevante en tijdige informatie die het doel van de vereniging ondersteunt versterkt de band met de vereniging.

De hoogste mogelijke score op alle onderdelen van de site is 25 punten. De SP site scoort op dit ogenblik 17.43. Deze score is hoger dan het gemiddelde dat na 64 onderzoeken op 9.69 staat.

Algemeen
De SP site scoort beter dan de (branche of vak) verenigingssite wanneer het gaat over algemene zaken als de snelheid, actualiteit en navigatie van de site.

Naar de leden
De score is beter dan het gemiddelde. Hierbij is gekeken naar de mate waarin de vereniging informatie aanbiedt aan de leden en de wijze waarop specifiek nieuws aan specifieke groepen of zelfs individuen wordt gericht.

Tussen de leden
Deze score is hoger dan het gemiddelde. In deze categorie zijn zaken betrokken als de mate waarin de leden onderling kennis en informatie kunnen delen, de mogelijkheden tot onderlinge interactie en de wijze waarop leden elkaar kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen treden.

Van leden naar vereniging
De SP website scoort op deze categorie hoger dan gemiddeld. Hierbij is gekeken naar de mate waarin de leden informatie naar de vereniging terug kunnen koppelen. Bijvoorbeeld door het gebruik van survey's en de mogelijkheid commentaar op de geplaatste informatie te geven.

Aansluiting op verenigingsactiviteiten
De score is hoger dan het gemiddelde. Hierbij is gekeken naar de mate waarin de website voorziet in informatie over recente verenigingsactiviteiten.

* Peiling: SP vierde partij met 14 zetels! 24-09-2002

* Eindelijk voorschotregeling voor asbestslachtoffers 19-09-2002

* Frans Moor sluit zich aan bij 'Handen af van de WAO' 18-09-2002

* Blokkade kerncentrale Borssele
16-09-2002

* SP-Kamerlid legt bouw plat na asbestmelding 13-09-2002
SP website gooit opnieuw hoge ogen
Situatie bij kernreactor Petten zeer alarmerend Eerste- en Tweede-Kamerfractie SP tekenen verklaring 'Stop de bezetting'
Online petitie tegen een nieuwe oorlog in Irak!