Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 25-09-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 14.15 uur; (J.C.)

Afgelopen dinsdag hield het VHT een roodlicht- en op twee plaatsen een snelheidscontrole.
Tijdens de late middag en vroege avonduren reden 41 bestuurders door rood op het Koningsplein in Maastricht. Het betrof hier niet alleen automobilisten maar ook fietsers en bromfietsers. Daarboven werden 9 bestuurders betrapt met te hard rijden en 1 voor de gordel.

Ook besteedde het VHT daar extra aandacht aan het weggedrag van de bromfietsers. Acht van hen droegen geen helm, 4 bleken niet in het bezit te zijn van het certificaat en 2 hadden hun voertuig niet verzekerd.
Eén bromfietser bleek gedronken te hebben en de ademtest vertelde dat hij 1,6 promille, dus drie maal de toegestane waarde had. Omdat hij een rijbewijs bezat werd dit ingevorderd.

De radar controle op de A79 ter hoogte van Ravensbos en het Keelbos leverde in het totaal 521 overtredingen op. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij beiden meer dan 50km harder reden dan de toegestane 120 km/uur.
Op de Tongerseweg in Maastricht passeerden tijdens de controletijd 1340 automobilisten, waarvan 157 in overtreding waren en was de hoogst gemeten snelheid 87 op deze 50 km-weg.