Socialistische Partij

Onveilig seks-billboard langs A4 moet weg

25-09-2002 o 'Reclame Code Commissie ontbeert ballen!Sinds 1999 leidt het het seks-billboard langs de A4 de aandacht van de weg af. `Wil je weten hoe ik rij?' luidt de reclame die tot telefoonseks aanspoort. Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie sprak zich uit tegen het bestaan van dit billboard ter hoogte van Roelofarendsveen. Het mocht niet baten. De uitbater kan het bord laten staan.

Al in 1999 stelde SP-Kamerlid Van Bommel kamervragen over dit billboard. Minister Netelenbos gaf in reactie op die vragen toe dat het reclamebord leidt tot een vergroting van de onveiligheid op de A4. Gemeente, provincie en de minister hebben niets gedaan om de A4 op dit punt veiliger te maken. SP-Kamerlid Arda Gerkens windt zich hier over op: De minister gaf toe dat het billboard de weg onveilig maakt. De Reclame Code Commissie wil het bord verwijderd zien. En nog steeds kan de uitbater het bord laten staan. Dat is schandalig!

Arda Gerkens vraagt de minister van Verkeer en Waterstaat om maatregelen te nemen om dit bord te verwijderen. Tevens spoort zij staatssecretaris Van Leeuwen van Cultuur en Media aan met een voorstel te komen om de Reclame Code Commissie meer zeggenschap te geven.


* Pax Americana?
22-09-2002

* Brede steun voor SP-motie
Ali Lazrak zeer blij met Parlementair Onderzoek Integratiebeleid 20-09-2002

* SP hekelt beleidsvoornemens en hoopt op storm 17-09-2002

* Harry van Bommel geeft alternatieve VN speech voor Bush 12-09-2002
Pijltje

SP website gooit opnieuw hoge ogen