Ingezonden persbericht

AVAYA EN WESTCON GAAN OP VOLLE KRACHT VOORUIT MET RESELLER-PROGRAMMA 'SIXTH GEAR'

TER PUBLICATIE: 25 september 2002

NIEUWEGEIN - Avaya en distributeur Westcon starten onder de titel 'Sixth Gear - Full Speed Ahead' een nieuw reseller-programma voor de Nederlandse markt, dat vooral gericht is op de convergentieoplossingen van Avaya. Westcon, dat wereldwijd netwerk- en telecommunicatieproducten distribueert, nam in mei 2002 de distributieactiviteiten van Landis Group NV in negen Europese landen over. Westcon werd daarmee één van de grootste Europese distributeurs van spraak- en datanetwerken. Westcon richt zich voor wat betreft Avaya vooral op de Avaya IP Office, INDeX, de Cajun-familie van switching-producten en de draadloze oplossingen uit het convergente ECLIPS-portfolio.

Sixth Gear bestaat uit een intensief trainings- en marketingprogramma dat onder meer gericht is op het behalen van de BusinessPartner-autorisatie en -accreditatie door resellers van Westcon. Verder gaat Westcon onder de naam 'Sixth Gear - Full Speed Ahead' een compleet programma verzorgen, waar demo's, seminars en trainingen en een incentive deel van uitmaken. De incentive is nauw verbonden met de autosport. Een participerende reseller kan in verschillende stappen toegang krijgen tot een heel seizoen autoracen.

Stefan van Hoof, General Manager van Westcon, noemt het programma ambitieus. "Het is een programma waarbij een investering van reseller, distributeur en leverancier wordt gevraagd, maar waarbij het rendement uiteindelijk hoog is, zoals het onderscheidend vermogen naar de markt. Doel is het verder ontwikkelen en uitbouwen van kennis op het gebied van de convergentieoplossingen van Avaya. Westcon wil hierbij de belangrijkste Valua-Added Distributor van Avaya zijn. We gaan ons in dat verband sterk richten op drie focusgebieden: draadloos, convergente oplossingen en VPN/beveiliging."

Philip van Gendt, Channel Sales Manager bij Avaya, zegt over het programma: "Met Westcon beschikken we over een sterke partner op distributiegebied met een sterk logistiek apparaat, een solide basis en een dynamische organisatie met veel kennis van onze producten."

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waarvan 90% deel uitmaakt van de Fortune 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht van convergente spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht