Gemeente Heusden


Antilliaanse ambtenaren en managers Nederlandse overheid op bezoek in Heusden
Belangstelling voor de Heusdense Manier van Werken

De afgelopen weken heeft Heusden bezoek uit alle windstreken gehad. Allen kwamen een kijkje nemen in de moderne gemeentehuizen in Drunen en Vlijmen om de nieuwe manier van werken van de gemeente eens van dichtbij te zien. Burgemeester Willems liet hen graag de nieuwe werkomgeving zien, waar we volgens de gasten met recht trots op mogen zijn. Maar ook vertelde de burgemeester hen over de valkuilen en tegenvallers die je ontmoet als een organisatie zon enorme stap vooruit zet.

FAMO-congres
Als eerste kwamen zon 150 directeuren Financien, Personeelszaken en Automatisering van allerlei overheidsinstellingen uit het hele land bij elkaar in Heusden voor het FAMO-congres (Federatie Algemeen Middelenmanagemanet bij de Overheid). Burgemeester Willems en de directie van de gemeente ontvingen de groep en vertelden over de Heusdense aanpak. De deelnemers waren bijzonder geinteresseerd en velen van hen gaven aan graag nogmaals contact op te nemen voor meer informatie. (foto links)

Callcenter voor Curacao
Een groepje ambtenaren uit Curacao heeft twee dagen stage gelopen bij het callcenter van de gemeente Heusden. De Antillianen zijn in Nederland op bezoek geweest om te bekijken hoe ze op hun eiland een callcenter op kunnen zetten. Heusden was voor hen een ware ontdekking. Van alle voorbeelden die ze hadden gezien bleek het Heusdense toch wel het meest vernieuwend en erg indrukwekkend te zijn, aldus de Curacaose ambtenaren. (foto rechts)