Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TOONAANGEVENDE SYSTEM INTEGRATORS WORDEN RESELLERS VAN

INFORMATICA APPLICATIES

Gerenommeerde consultancybureaus geven analytische oplossingen van Informatica meerwaarde dankzij wereldwijd bereik, unieke diensten en verticale-branche-expertise, voor realisatie van snelle ROI

Nieuwegein / Mechelen, 25 september 2002 - Informatica (NASDAQ: INFA), de toonaangevende leverancier van Business Analytics software, maakte vandaag bekend dat enkele van s werelds grootste system integrators nu geautoriseerd zijn als reseller van Informatica applicaties. Deze resellers opereren als mondiale adviesbureaus en bieden een compleet pakket van analytische oplossingen aan. Met deze analytische applicaties lopen klanten minder risico s bij bedrijfsanalyses, kan software sneller in bedrijven worden geïntegreerd en kan meer rendement op beleggingen worden behaald.

Tot de resellers van Informatica applicaties behoren momenteel Accenture, Core Integration, CSC Consulting, Deloitte Consulting, EYT (voorheen Ernst & Young Technologies), Fujitsu Consulting, Headstrong, LoganBritton, PwC Consulting en KPMG.

Nu meer bedrijven om een compleet pakket van analytische oplossingen vragen, is het logischer om de partners het volledige pakket van Informatica-producten te laten verkopen. Sommige partners van Informatica gebruiken haar data-integratie platform (PowerCenter) al standaard voor de implementatie van software bij hun klanten.Deze partners kunnen nu op dit rotsvaste fundament voortbouwen om het totale pakket van analytische Informatica-oplossingen te verkopen. Bedrijven kunnen door een pakket van analytische applicaties te implementeren veel sneller en met minder risico inzicht krijgen in hun bedrijfsprocessen dan wanneer ze de applicaties zelf uit het niets bouwen.

De integratiepartners van Informatica bieden de eindgebruiker meerwaarde dankzij hun brede domeinkennis en hun krachtige kanalen. Hierdoor kan de applicatiearchitectuur van Informatica worden uitgebreid en geconfigureerd met bedrijfs -en branchespecifieke domeinkennis en bedrijfslogica. Door de verkoop van Informatica s complete pakket van analytische bedrijfssoftware kunnen de integratiepartners de analytische programma s van Informatica veel sneller afstemmen op verticale-markt oplossingen zoals federale, hightech -en financiële diensten.

Informatica heeft de consultants van deze mondiale integratiepartners al een grondige training aangeboden in het Informatica applicatiepakket en er zullen nog aanvullende trainingssessies volgen.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica Business Analytics producten omvatten een compleet portfolio van Data-integratie- en Business Intelligence-tools tot complete Analytische Applicaties. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat de Informaticaproducten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.

Meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100 gebruiken Informatica Data Integratie software voor het bouwen en beheren van hun DataWarehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett-Packard en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica Analytische Applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0) 30-6082083

Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760

Marketing Manager Benelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Paul Kok Consultants T +31 (0)346-217117

Lucas Stassen M +31 (0)6-53414711

Senior Consultant E-mail lucasstassen@pkc.nl