Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Martin Eijben

* Piket Boukje Tijhuis


---

15:09 24-SEP-02
loc.: PURMEREND, TRAMPLEIN
Aanhouding fietsendief
Onderzoek ingesteld naar aanleiding van de melding dat er op het Tramplein twee fietsen in een auto geladen zouden zijn. De auto zou richting de Jaagweg rijden. In de bocht na Ilpendam zagen rapp's bedoelde auto rijden. Zij zagen twee wielen uit de achterklep steken. Het voertuig reed het industrieterrein de Dollard op en stopte daar. Vervolgens de bestuurder, een 38-jarige Amsterdammer, aangehouden. De fietsen werden, evenals de personenauto, in beslaggenomen. De verdachte gaf toestemming voor een huiszoeking, waarbij nog ens vier fietsen werden aangetroffen. Ook deze zijn t.b.v. het onderzoek in beslaggenomen. De verdachte werd in verzekering gesteld.
De politie is op zoek naar de eigenaren van de fietsen die werden weggenomen bij het Tramplein. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.


**

16:12 24-SEP-02
loc.: PURMEREND, GANGESLAAN
Beenbreuk na aanrijding
Een 60-jarige man uit Purmerend reed in zijn auto vanuit de richting Aziëlaan. Hij wilde ter hoogte van de Lotusstraat linksom de middengeleider keren om zijn weg in de richting van de Aziëlaan te vervolgen. Tijdens het keren (de man stond nagenoeg stil) werd hij aangereden door een 19-jarige bromfietser uit Purmerend, die hem links inhaalde. De bromfietser werd met een beenbreuk overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


**

19:26 24-SEP-02
loc.: MONNICKENDAM, JAN PERSIJNLAAN
Aanhoudingen na vernieling fiets
Naar aanleiding van een vernieling van een fiets ter hoogte van de Konmart werden vier verdachten uit Monnickendam aangehouden (jongens van 15,16 en 17 jaar en een meisje van 14 jaar). De vier bekenden de vernieling. Ouders werden in kennis gesteld en deze gaven toestemming voor afdoening via bureau HALT.


**

22:15 24-SEP-02
loc.: PURMEREND, TRAMPLEIN
Autobrand
Melding autobrand. Rapp's troffen een beginnende brand in een auto aan en hebben deze met de poederblusser geblust. Brand uit, maar brandweer deelde mede nooit met een poederblusser een brand in het motorgedeelte van een voertuig te mogen blussen in verband met het zout dat in de blusser zit.


**

02:37 25-SEP-02
loc.: ZAANDAM, HOF VAN ZAENDEN
Diefstal uit bedrijf

Inbraak in een benzinestation. Van de toegangsdeur werd een ruit vernield. Er werden rookwaar, kauwgum en een kluis weggenomen.


**

04:19 25-SEP-02
loc.: ZAANDAM, WILLEM BRINKMANSTRAAT
Diefstal uit woning
Werd een melding gedaan dat er drie personen in een woning waren geweest. Onderzoek in de omgeving leverde niets op. Er bleek een geldbedrag te zijn weggenomen vanuit een handtas. Bewoonster was hevig ontdaan. Geen sporen aangetroffen.


**

04:39 25-SEP-02
loc.: ZAANDAM, SURINGARSTRAAT
Brommer in brand
Bleek een bromfiets in de gemeenschappelijke hal in brand te staan. Ook een naast de bromfiets staande kinderfiets werd zwaar beschadigd. Brandweer bluste de brand. De hal stond dik in de vette rook. Woningbouwvereniging in kennis gesteld.


**

06:13 25-SEP-02
loc.: ASSENDELFT, VAARTDIJK
Aanrijding tussen auto en paard
Een 36-jarige man uit Assendelft reed in zijn bestelauto toen hij opeens twee paarden op zich af zag komen ter hoogte van stal Mulder. Hij remde, maar kon niet meer voorkomen dat een van de paarden tegen de bestelauto botste. Auto beschadigd en het paard lag aanvankelijk op de grond. Het dier stond weer op en rende samen met het andere paard door het openstaande hek van stal Mulder.


**

06:34 25-SEP-02
loc.: KWADIJK, REINOUD VAN BREDERODESTR
Na inbraak ook auto weg
Middels gaatjesboren werd de toegang tot de woning verschaft. Woonkamer werd doorzocht en er werden o.a. bankpassen, geld en sieraden weggenomen. Ook sleutels en papieren van een voor de woning geparkeerde auto werden weggenomen, alsmede de auto zelf. Het betreft een Jaguar S-type 3.0 V6, kleur racing green met als kenteken 06-GT-GZ.


**

11:07 25-SEP-02
loc.: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247 en MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247 Spitscontrole
Rapp's hebben tijdens ochtenddienst controle gehouden op het spitsverkeer. Er werden vier p.v.'s geschreven voor het gebruik van het verdrijvingsvlak en 1 voor het negeren van rood licht.


**

Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-2540902

09:20-11:00 24-SEPT-02
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
155 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole in Wormerveer werd op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk een hoogste snelheid van 155 km per uur gemeten. Van alle bestuurders reed vijf procent harder dan de toegestane 100 km per uur.


**

08:15-11:00 24-SEPT-02
LEEGHWATERWEG, WIJDEWORMER
Snelheidscontrole Leeghwaterweg
In Wijdewormer werd dinsdagochtend op de Leeghwaterweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal reed 2,8% van alle bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 98 km per uur. Op de Leeghwaterweg geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur.


**

08:15-12:00 24-SEPT-02
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG
WIJDEWORMER, NOORDERWEG
Snelheidscontrole op de Middenweg
Op de Middenweg in de Noordbeemster vond dinsdagochtend tussen kwart over acht en kwart over elf een snelheidscontrole plaats. Van alle bestuurders reed bijna zes procent te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km per uur. Op de Middenweg geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. Drie automobilisten die op de Noorderweg in Wijdewormer te hard reden, werden staande gehouden. De snelste reed 85 km per uur. Op de Rijperweg in de Middenbeemster werden twee boetes uitgedeeld. Een voor het overschrijden van de snelheid en een voor het negeren van het inhaalverbod.


**

13:00-15:00 24-SEPT-02
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Twee keer zo hard als toegestaan
Op de Provincialeweg in Zaandam werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 29 bestuurders staande gehouden. In 22 gevallen ging het om te hard rijden. Een van de automobilisten reed 101 km per uur terwijl 50 km per uur was toegestaan. Drie bromfietsers werden ook bekeurd, zij reden zonder valhelm. De andere verkeersovertredingen betroffen het rijden zonder geldig APK keuringsbewijs, het negeren van het rode licht en het niet dragen van de autogordel.


**

00:28 25-SEPT-02
WORMERVEER, STATIONSSTRAAT
Rijbewijs kwijt
Een zeventigjarige bestuurder uit Wormer raakte dinsdagavond zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De bestuurder blies tijdens een alcoholcontrole op de Stationsstraat in Wormerveer een F. Op het politiebureau bleek dat hij ruim twee keer zoveel alcohol op had als is toegestaan (595 ug/l).


**