Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.00 uur) Woensdag 25 september 2002

Sittard, winkeldiefstal:
Een 37 jarige inwoonster van Sittard is dinsdagmiddag 24 september 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.

De inwoonster van Sittard nam in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Markt te Sittard een shawl weg met een winkelwaarde van 20 euro. Nadat zij niets afrekende en de winkel wilde verlaten werd zij aan de uitgang door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. Zij zal zich op 27 november 2002 bij de officier van Justitie moeten verantwoorden. De gestolen shawl is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Geleen, diefstal:
In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 september 2002 heeft op het bedrijfsterrein langs de Urmonderbaan een diefstal plaatsgevonden. Dinsdagmorgen werd door personeel van een bouwbedrijf vastgesteld dat 75 rollen dakleer vanaf het dak van een in aanbouw zijnd gebouw waren weggenomen. Uit het aangetroffen sporenbeeld zijn de rollen dakleer vanaf het dak omlaag gegooid en werden deze daarna op kleine vrachtauto geladen waarna deze werden vervoerd. Namens het bedrijf is van de gepleegde diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen, straatrover aangehouden:
Dinsdagmiddag 24 september 2002 heeft een straatroof plaatsgevonden op de Wolfstraat te Geleen ten nadele van een mindervalide vrouw zich verplaatsend in een invalidenwagentje.
Getuigen zagen dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur dat een fietser een mindervalide vrouw beroofde. Het slachtoffer verplaatste zich in een driewielig invalidenwagentje en reed over de Pastoor Vonckenstraat te Geleen. Bij de Rijksweg Noord moest het slachtoffer even stoppen waarop een fietser die het slachtoffer van achteren had genaderd plotseling de tas die het slachtoffer om had hangen vastpakte en daaraan begon te trekken. Door de kracht waarmee de straatrover aan de tas van het slachtoffer trok werd zij geheel uit haar wagentje getrokken waarop zij op de grond kwam te vallen. Ook toen het slachtoffer nog op de grond lag bleef hij aan de tas strekken. Het slachtoffer riep luid om hulp waarop diverse omstanders reageerden. Het hengsel van de tas brak waarop de straatrover er meteen vandoor ging. De omstanders lieten zich niet onbetuigd en renden achter de straatrover aan die kort daarop vastgepakt kon worden en ter plaatst gehouden werd. De straatrover probeerde uit alle macht los te komen maar de getuigen hielden hem stevig vast. Een toevallig langsrijdende politiepatrouille zag dat een groepje mensen een man in bedwang hielden en schoten daarop te hulp. De man werd daarop door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie. Bij verhoor bekende de verdachte de straatroof gepleegd te hebben. Het slachtoffer heeft haar tas teruggekregen zonder dat zij iets miste.