Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 25-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 16.00 uur) Woensdag 25 september 2002

Maastricht: 20-jarige dronken bestuurder slaat amok. Op dinsdag 24 september is een 20-jarige inwoner uit Eijsden in Maastricht flink over de scheef gegaan, nadat hij met zijn auto tegen een boom was aangereden op de Sint Michaelsweg te Maastricht. Toen een taxichauffeur uit zijn auto stapte om de man te helpen, reageerde deze op een wel heel vreemde wijze op de aangeboden hulp. De Eijsdenaar werd agressief en begon tegen de taxi te schoppen en te slaan. Toen de inmiddels gewaarschuwde politie even later ter plekke arriveerde, werd de man door een tweetal mensen in bedwang gehouden. Hij was totaal niet aanspreekbaar. Bovendien riekte zijn adem naar alcoholgebruik en had hij bloeddoorlopen ogen. Op het moment dat hij werd aangehouden, begon de man zich wederom zeer agressief te gedragen waarop de politieambtenaren hem de handboeien aanlegden. Eenmaal in de politieauto geplaatst, viel hij vrijwel meteen in slaap. De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in een cel zijn roes kon uitslapen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en middels een bloedproef zal het alcoholpercentage worden vastgesteld.

Maastricht: Winkeldiefstal van sporttruien.
De politie in Maastricht heeft een 21-jarige man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Hij had in een grootwinkel filiaal in de Maastrichtse binnenstad geprobeerd 4 sporttruien te stelen van het merk Adidas. Hierbij werd hij betrapt en door het aanwezig zijnde beveiligingspersoneel aangehouden. Vervolgens werd de man meegenomen naar het politiebureau alwaar de zaak via de snelrechtprocedure werd afgehandeld. Daarbij werd hem een boete van 190,-- voorgelegd.

Maastricht: Verzet bij aanhouding.
Een 25-jarige Maastrichtenaar is op dinsdag 24 september tot tweemaal toe met de politie in aanraking gekomen. In de middaguren werd de politie naar een opvanghuis gestuurd om een man, die daar voor de deur stond te schelden, te verzoeken weg te gaan. De oorzaak van zijn gedrag was te zoeken in de relationele sfeer. Nadat de politieambtenaren met hem hadden gesproken, gaf de man toe in te zien dat mensen bang waren voor zijn gedrag en hij beloofde er weg te gaan en voorlopig ook niet meer terug te komen. Slechts enkele uren later ontving de politie echter een soortgelijke melding en eenmaal ter plaatse bleek het wederom om dezelfde persoon te gaan. De man gedroeg zich bijzonder opstandig en bleef doorgaan met te roepen en te schreeuwen. Toen de politieambtenaren overgingen tot diens aanhouding, pleegde de man verzet. Hierop werd de man in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel te Maastricht.