Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 25-09-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 16.00 uur) Woensdag 25 september 2002

Kerkrade, autodief aangehouden:
De politie heeft dinsdagavond 24 september 2002 een 20 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een autodiefstal.
In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september 2002 werd vanaf de Schleidestraat te Kerkrade een geparkeerde personenauto weggenomen ten nadele van een inwoner van die straat. Deze deed daarvan op 14 september 2002 bij de politie aangifte. Op weg naar het politiebureau om de aangifte te doen zag de benadeelde zijn auto op de Ailbertuslaan staan en ging op weg naar het politiebureau om het aantreffen te melden. Hij liet zijn dochter bij de auto achter. In de tussentijd dat de eigenaar op weg was naar het politiebureau kwam een onbekend persoon op de auto toelopen die wilde instappen. De dochter van de benadeelde vroeg aan de onbekende man wat de bedoeling was waarna de man meteen wegliep. Op basis van het signalement kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen.
Dinsdagavond 24 september 2002 omstreeks 22.00 uur werd ook diens verblijfplaats bekend waarop een onderzoek ingesteld werd. Op het moment dat de politie zich bij een woning aan de Hertoglaan te Kerkrade meldde, ontvluchtte de gezochte verdachte aan de achterzijde van de woning. Daar liep hij recht in de armen van de politie die zich daar had opgesteld. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar bekende hij de autodiefstal gepleegd te hebben. In het kader van snelrecht zal de verdachte verder vervolgd worden.

Kerkrade, aanhoudingen:
Dinsdagavond 24 september 2002 heeft de politie twee mannen aangehouden wegens fietsdiefstal en heling.
De 14 jarige eigenaar van een fiets plaatste deze dinsdag 24 september 2002 bij een familielid in een gemeenschappelijke kelderruimte van een flatgebouw aan het Papaverplein te Kerkrade. Een vriendje van de fietsbezitter zag kort daarna dat een onbekende man de fiets uit de kelderruimte wegnam en elders in het flatgebouw in een kelderbox plaatste. De diefstal meldde het vriendje. Aan het politiebureau werd aangifte gedaan van de diefstal waarop de politie meteen een onderzoek instelde. De dief had in de tussentijd de fiets weggehaald uit de kelderbox en deze in een voor het flatgebouw geparkeerde bestelbus opgeslagen.
De dief werd door de politie aangesproken waarbij hem het vuur aan de schenen werd gelegd. De diefstal werd daarop bekend waarop hij werd aangehouden. Omdat in de kelderruimte vermoedelijk nog een gestolen fiets werd aangetroffen, werd ook de bewoner, de gebruiker van de kelderbox, aangehouden als verdacht van het plegen van heling. Mede gebaseerd omdat in zijn woning meetapparatuur werd aangetroffen gebruikt in de wegenbouw en de bewoner hieromtrent geen plausibele verklaring kon geven, maar wel wist dat deze van diefstal afkomstig was. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij zijn inmiddels in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.