HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Beeldmateriaal gezocht voor nieuw boek van Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaat een nieuw boek maken over het Park. Iedereen die beeldmateriaal heeft van het Park, zoals illustraties, foto's en ansichtkaarten vanaf 1909 tot 1960, wordt gevraagd dit op te sturen. De meest bijzondere inzendingen worden bekroond met een afbeelding in het boek en een jaarkaart voor het Park.

De opzet van het nieuwe boek is verrassend. Het belicht de kwaliteiten kunst, natuur en architectuur van het Park en wordt vanuit een helicopterview geschreven. Zo wordt ingegaan op vraagstukken als: hoe wordt vanuit de huidige 24-uurs maatschappij en moderne life style naar het park gekeken en wat heeft het de bezoekers te bieden? De onderwerpen worden in historisch, actueel en toekomstig perspectief gezet. Tot nu toe onbelichte verhalen en anekdotes zullen naast het prachtige fotomateriaal een bijzonder boek garanderen.

Een adviescommissie van deskundigen begeleiden de samenstellers van het boek. Ieder hoofdstuk wordt door een specialist op desbetreffend gebied geschreven. Het boek verschijnt bij uitgeverij Waanders in het najaar 2003.

Voor diegenen die historisch materiaal beschikbaar willen stellen voor het Hoge Veluwe boek kunnen dit doen op het volgende adres: Het Nationale Park De Hoge Veluwe
T.a.v.de Redactie Hoge Veluwe Boek
Postbus 20
7350 AA Hoenderloo.
(Vergeet uw naam en adres voor het retour zenden van het materiaal niet te vermelden)

25 sep 02 16:00