Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-09-25: Vijf projecten genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs 2002


---

Vorige week heeft de jury voor de Nieuwe Stad Prijs 2002 onder leiding van wethouder Arend Hilhorst van ROSW vijf projecten genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs 2002. De vijf genomineerde projecten die 10.000 kunnen winnen zijn: De Jutter centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Dr. van Welylaan 2, de wijk Zonne Veld in Wateringse Veld, de renovatie van het Huijgenspark/renovatie panden aan Huijgenspark en Zieken, de woningen en kantoren aan de Dr. Lelykade/Kranenburgweg en De Resident. Deze projecten zullen de komende maanden aan het publiek worden voorgesteld.

De motivatie voor de keuze van de jury:
De Jutter: opmerkelijke architectuur die op een respectabele manier is gerealiseerd in een gevoelige omgeving.
De wijk Zonne Veld in Wateringse Veld: een harmonieuze tuinstad door nauwe samenwerking van vier partijen. Uniek is het samengaan van architectuur en openbare ruimte.
Renovatie Huijgenspark/renovatie panden Huijgenspark en Zieken: overtuigend samengaan van het sfeervolle park met historische straatwanden.
Woningen en kantoren aan de Dr. Lelykade/Kranenburgweg: een interessante impuls voor de verdere opwaardering van het havengebied. De Resident tussen Zwarte weg, Turfmarkt en Fluwelen Burgwal: afronding van een complexe en risicovolle herontwikkeling met internationale flair.

Kleine prijs
Dit jaar maakt de jury voor het eerst onderscheid tussen grote en kleine projecten omdat kleinschalige projecten bij de (eind)beoordeling vaak te zeer in de schaduw staan van grotere spraakmakender projecten. De invloed op de directe omgeving van dergelijke kleinschalige projecten is echter vaak groot en omwonenden of gebruikers voelen zich er zeer bij betrokken. De drie genomineerde kleine projecten zijn: Speelvoorziening De Windvang aan de Haringkade/Badhuisweg, Ammunitiehof en Beheerdersgebouw Oranjeplein. De winnaar van de kleine prijs ontvangt 5.000,.

Publieksprijs
Het publiek kan ook haar stem laten horen want er is een publieksprijs van 5.000,-- voor een van de vijf grote projecten. In de stadskrant die verschijnt op 23 oktober staat een overzicht van deze vijf projecten. Ook de Haagsche Courant besteedt binnenkort aandacht aan De Nieuwe Stad Prijs.

En in week 43 tot en met 47 zendt TV West portretten uit van de vijf genomineerde projecten. Het publiek kan tot en met 27 november op drie manieren stemmen: via de strookjes uit de Stadskrant en Haagsche Courant, via internet (www.denhaag.nl/nieuwe stad prijs) en via e-mail (sonsp01@dso.denhaag.nl). Onder de inzenders van de publieksstemmen voor het winnende project wordt een geschenkbon van 125,-- verloot.

Prijsuitreiking
Over enkele weken bezoekt de jury alle genomineerde projecten om daarna de winnaars te kiezen. Op 29 november reikt wethouder Hilhorst tijdens een officiële bijeenkomst de prijzen uit. De inzenders van de genomineerde projecten ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze prijsuitreiking.

last update: 25-9-2002 16:17:49 ;pag.: 15872; auteur: 616;cat.: