Gemeente Smallingerland

Niet harder dan 60 km in het buitengebied (25-09-2002)

Informatie-avonden

- voor het buitengebied noordelijk van de Smalle Ee tot aan N31
- voor het buitengebied zuidelijk van de Smalle Ee tot aan de A7
Naast de 30km zones binnen de bebouwde kom krijgen we in het buitengebied nu ook 60 km zones. Waar nu de maximumsnelheid vaak nog op 80 km per uur ligt, wordt dat straks 60 km per uur. Over de invulling en de invoering wil de gemeente praten met de inwoners van de desbetreffende gebieden.

Opeinde, Nijega en Oudega
Op dinsdag 1 oktober praten we over het buitengebied noordelijk van de Smalle Ee tot aan de N31 (Waldwei). Hierin bevinden zich de dorpen Opeinde, Nijega en Oudega. De bewoners in dit hele gebied (en eventueel andere belanghebbenden) zijn bij deze uitgenodigd voor een informatie-avond op

dinsdag 1 oktober 2002
om 19.30 uur
in restaurant Vislust in Opeinde.

Boornbergum, De Wilgen, Smalle Ee, Goëngahuizen en De Veenhoop Op donderdag 3 oktober praten we over het buitengebied zuidelijk van de Smalle Ee tot aan de A7. In dit gebied bevinden zich de dorpen Boornbergum, De Wilgen, Smalle Ee, Goengahuizen en de Veenhoop. De bewoners in dit hele gebied (en eventueel andere belanghebbenden) zijn bij deze uitgenodigd voor een informatie-avond op

donderdag 3 oktober 2002
om 19.30 uur
in dorpshuis t Bynt te Boornbergum

Waarom 60 km en waarom een informatie-avond?
Het instellen van 60 km zones is onderdeel van het landelijke beleid om aan alle wegen in gemeenten een bepaalde functie toe te kennen. Bij die functie hoort ook een maximum snelheid. De woonwijken waar autos niet harder dan 30 mogen rijden, zijn al vertrouwd. Er gebeuren minder ongelukken en er zijn ook minder verkeersborden en lichten nodig. De volgende stap is nu het instellen van 60 km zones.

Hans Monderman en Jeannette Stockmann van de gemeente Smallingerland geven tijdens de avond een toelichting. De gemeente verstrekt informatie, maar wil graag ook zelf geïnformeerd worden. Het is dus belangrijk om met de bewoners van gedachten te wisselen en eventuele problemen nu alvast te inventariseren. Dan kunnen deze meegenomen worden in de verdere besluitvorming en in het overleg met de overige instanties, zoals politie en aangrenzende gemeenten.

Heeft u dringende vragen of opmerkingen hierover, dan kunt u bellen of emailen:
mevr. J. Stockmann, telefoon 0512 581327 of
j.stockmann@smallingerland.nl .