Politie Midden- en West Brabant

Dode man vrijwel zeker 22 jarige Pool

Datum: 25/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

BREDA: De man die afgelopen zaterdagmiddag dood in het water nabij de Tramburg lag blijkt vrijwel zeker een 22 jarige Pool te zijn. De man verbleef op kamers in Breda en zou kort voor de zomer illegaal naar Nederland zijn gekomen. Hij zou in zijn eigen onderhoud hebben voorzien door het verrichten van kleine onderhoudsklusjes bij particulieren.

Op dit moment moet de confrontatie met familie uit Polen nog plaatsvinden, zodat de definitieve identiteit van de man nog niet formeel vaststaat. De politie kwam via een bos sleutels achter de identiteit van de man. Een van de sleutels bleek veel gebruikt te worden bij kamerverhuurbedrijven. Uiteindelijk bleek de sleutel te passen op een kamerdeur van een kamerverhuurder in de wijk Belcrum in Breda. Uit gesprekken met medebewoners liep het spoor richting Polen. Toen de politie gisteravond laat steeds meer signalen kreeg, dat het vrijwel zeker was dat het om de 22 jarige Pool ging is, via een Nederlandse politie vertegenwoordiger in Polen, contact gelegd met de familie van het slachtoffer. Verwacht wordt dat die op korte termijn naar Nederland zal afreizen om de formele afwikkeling van het overlijden te regelen.

De politie heeft nog geen aanwijzingen hoe en waar de man in het water is geraakt. Sporen van een misdrijf zijn er tot nu toe evenmin vastgesteld. Het onderzoek duurt nog voort. Laboratoriumonderzoek zal over enkele weken moeten aantonen of de man onder invloed was van enige stof.