Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 25 september 2002

Datum: 25/9/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Serie autoinbraken
In de nacht van maandag op dinsdag werd de eigenaar van een witte Ford Focus gewekt door het alarm van zijn auto, dat afging. De auto stond geparkeerd in de Gerardus Mensstraat in Nieuw Vossemeer. Toen de man bij de auto aankwam, bleek dat de ruit van het achterportier vernield was en de laptopcomputer met software, die in de auto lag, te zijn gestolen. Van de dader zag de man echter geen enkel spoor meer. In diezelfde nacht werd de kentekenplaat gestolen van een zwarte Subaru mini Jumbo die eveneens op de Gerardus Mensstraat geparkeerd stond en werd er (eveneens in Nieuw Vossemeer) gepoogd in te breken in een op de Lijsterbeslaan geparkeerd staande zwarte Daihatsu Charade. Het portier werd flink beschadigd, maar er werd niets gestolen.Tenslotte moest in dezelfde nacht een groene Lancia Ypsilon, die geparkeerd stond op de Pieter van Botlandlaan in Nieuw Vossemeer, het ontgelden; hier werd na inslaan van een portierraam de radio-/CD-speler uit de auto gestolen.

Diefstal rubberboot met buitenboordmotor
Afgelopen weekeinde werd een rubberboot met buitenboordmotor, behorende bij een motorjacht gelegen in het haventje van de Heen gestolen. Het betreft een rubberboot van het merk Quicksilver, voorzien van een nieuwe Mercury buitenboordmotor. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Vernieling
Tussen afgelopen zondag en dinsdag werd op de Wethouder Jonkersstraat in Halsteren een tweetal personenautos bekrast. Zowel het schadebedrag als de daders zijn onbekend.

Diefstal bouwmaterialen
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf een bouwterrein dat is gelegen aan de Noorder Kreekweg in Halsteren bouwmateriaal van een aannemersbedrijf uit Roosendaal weggenomen. Het betreft onder andere een waterpomp en hout. De totale waarde van de gestolen goederen is onbekend.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Woninginbraak
Bij een flatwoning aan de Guido Gezellelaan werd dinsdagmorgen tijdens de afwezigheid van de bewoonster ingebroken door het voordeurslot te forceren. Daarbij werden beeldapparatuur en geld weggenomen. De politie heeft aangifte van de inbraak opgenomen.

Bromfietscontrole
Woensdagmorgen werd door een achttal politiemensen in Bergen op Zoom op de Antwerpsestraatweg en de Guido Gezellelaan controles uitgevoerd op bromfietsen. Van de 25 gecontroleerde brom- en snorfietsen bleken er 16 niet in orde te zijn. Twaalf bestuurders werden bekeurd, omdat hun voertuig een te groot vermogen bezit. Daarnaast werden nog vier bestuurder bekeurd voor het rijden door rood licht, rijden op het trottoir, rijden zonder helm en het besturen zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

TEAM WOENSDRECHT

Aanrijding met verlaten plaats ongeval
In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Putseweg in Hoogerheide een doornhaag over een lengte van ongeveer 5 meter vernield doordat vermoedelijk 'n auto van de weg was geraakt. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden. Het achterhalen van de bestuurder was voor de politie 'n koud kunstje daar op de plaats van het ongeval een kentekenplaat achtergebleven was. De 67-jarige bestuurster, een inwoonster van Putte, heeft inmiddels bekend de aanrijding veroorzaakt te hebben. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal en terugvinden personenauto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Antwerpsestraat in Putte een personenauto Opel Kadett gestolen Enige tijd later hielden inzittenden van deze auto zich verdacht op in de gemeente Kapellen te België. Toen aan een door de Belgische politie gegeven stopteken geen gevolg werd gegeven, werd door de Belgische politie een achtervolging ingesteld waarop het voertuig de grens in Putte passeerde. Nadat het voertuig enige tijd uit het oog was verloren, werd het voertuig zonder inzittenden op de Antwerpsestraat te Putte aangetroffen. Bij onderzoek aan het voertuig, bleek dat de bedrading van de auto was doorverbonden.

Poging diefstal auto
Dinsdagnacht werd getracht een personenauto te stelen vanaf de Dorpsstraat in Ossendrecht. Op woensdagochtend werd ontdekt dat onbekenden de achterportierruit hadden ingeslagen en getracht hadden het stuurslot te forceren.

Kabelbranden
Door het milieuteam van de politie werd op dinsdagmiddag 'n 42 jarige inwoner van Ossendrecht op heterdaad betrapt toen hij 2 partijen kabels aan het afbranden was. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het niet hebben van 'n vergunning en overtreding van de Wet Bodembescherming.

Aantreffen goederen hennepkwekerij
Op woensdagmiddag werd in de berm van de Langeweg in Woensdrecht goederen aangetroffen waarmee een volledige hennepkwekerij ingericht zou kunnen worden. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Zij betrekt in dit onderzoek onder andere de tips van enkele inwoners van Woensdrecht, die de politie afgelopen nacht hebben bericht dat een personenauto met twee inzittenden zich verdacht gedroeg op de Dorpsstraat in Woensdrecht. De politie is geïnteresseerd naar deze twee onbekend gebleven personen. Inwoners van Woensdrecht die over de auto of de bijbehorende personen iets naders kunnen berichten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Hoogerheide via het telefoonnummer 0900-8844.

TEAM HALDERBERGE

Tamme gans doodgeschoten door scherpschutter
Dinsdagmorgen omstreeks 11:00 uur werd een bewoner van de Ambachtenstraat te Oudenbosch geconfronteerd met het geluid van piepende banden, terwijl hij in het kantoor van zijn woning aanwezig was. Hij zag een personenauto, kleur wit en vermoedelijk een Ford Fiesta met piepende banden wegrijden vanaf de oprit van een weiland op het Heinsbergwegje. Tegelijkertijd zag en hoorde hij zijn ganzen in paniek gakken. Hij liep direct naar buiten en ontdekte dat de enige Indische gans in het gezelschap hevig bloedend in de sloot dreef. Het betrof de tamme gans van de familie. Vermoedelijk is de gans vanuit de genoemde auto doodgeschoten. De aangever meldde zich dinsdag aan het bureau in Oudenbosch en deed aangifte, omdat er behalve ganzen ook geiten, kippen en een haan rondlopen en hij twee kinderen heeft. De bewoner vond het een akelig idee dat er zomaar geschoten werd. Uit onderzoek door Staatsbosbeheer blijkt de gans met 1 enkel kogeltje in de nek te zijn doodgeschoten. De politie Halderberge stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding op heterdaad
Op 24 september omstreeks 21.15 uur betrapte een medewerker van de gemeente Halderberge twee verdachten op heterdaad, tijdens het vernielen van een personenauto, die op het gemeenteterrein aan de Oudendijk te Oud Gastel geparkeerd stond. Een 18-jarige verdachte kon worden aangehouden en overgedragen aan de politie Halderberge. Hij werd verhoord en aan hem werd een dagvaarding uitgereikt. De tweede verdachte is bij de politie bekend en zal vandaag aan de tand gevoeld worden. Ook hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

TEAM RUCPHEN

Verkeerscontroles
Woensdagochtend werd op de Sint Janstraat te Sprundel door enkele politiemensen van team Rucphen het parkeergedrag gecontroleerd van ouders die met de auto hun kind naar school brachten. Tevens werd gelet op de gordelplicht, het al dan niet voorin laten zitten van kinderen en op het functioneren van de verkeersbrigadiers. Opgemerkt wordt dat de politiemensen zichtbaar aanwezig waren. Er werd correct geparkeerd en dat de overstekende kinderen goed werden begeleid door de verkeersbrigadiers. Er werden geen bekeuringen uitgedeeld.Op de Bredasebaan, eveneens te Sprundel werd evenwel een drietal bromfietsers bekeurd, die de rijbaan in plaats van het aldaar verplichte fietspad volgden. De bestuurders kunnen een transactie van 34 tegemoet zien. Op de Rucphenseweg in Rucphen werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. In dit geval bedraagt het kostenplaatje voor de overtreders 40.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Verkeersongeval
Op dinsdag 24 september vond omstreeks 13.15 uur een ongeval plaats op de Brugstraat te Roosendaal tussen een bromfiets en een auto. De 16-jarige Roosendaalse bestuurder van de bromfiets stak de Brugstraat over zonder goed te kijken. Hierbij werd hij aan gereden door een 67-jarige automobilist uit Roosendaal. Er ontstond materiële schade.

Vernieling auto
Aan de Burgerhoutsestraat werd zondagavond van een personenauto de rechter buitenspiegel afgeschopt of geslagen. Hetzelfde gebeurde zaterdagavond bij een auto die stond geparkeerd aan de St. Theresiastraat. Beide benadeelden hebben hiervan gisterenmiddag aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal uit auto
Afgelopen zaterdagavond werd ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Vrouwenhoflaan; zondagmiddag moest een tweetal auto's die geparkeerd stonden aan het Emile van Loonpark en de Lyceumlaan het ontgelden en maandag viel een tweetal autos die stonden op het Stadserf en de Wouwseweg ten prooi aan het dievengilde. Uit alle auto werd de autoradio ontvreemd. De politie heeft van alle vijf de auto-inbraken dinsdagmiddag de aangifte opgenomen.

Zakkenrollerij
Op maandag 24 september werd van een inwoonster van Essen België op de Markt te Roosendaal haar portemonnee gerold. In de portemonnee zat een geldbedrag alsmede enkele pasjes.Vals paspoortOp 24 september werd in de Roselaar te Roosendaal een 17-jarige man uit Oosterhout aangehouden omdat hij kort tevoren had geprobeerd bij de Belastingdienst met een vals papoort een sofinummer aan te vragen. De man werd voor nader onderzoek inverzekering gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drugs
Op maandag 24 september werd omstreeks 17.30 uur een 4-tal fransmannen uit de omgeving Calais aangehouden in verband met het in bezit hebben van 100 gram hennep en ruim 100 gram hash. Zij zijn, na te zijn verhoord, met een dagvaarding heengezonden.

Aanrijding met licht letsel
Op woensdag 25 september deed zich omstreeks 14.15 uur een aanrijding voor in het centrum van Roosendaal. Een 28-jarige automobilist uit Breda die op de Burgemeester Prinsensingel reed, zag een 16-jarige bromfietser uit Roosendaal over het hoofd die op de Molenstraat reed. De twee kwamen met elkaar in botsing, waarbij de bromfietser een schaafwond aan zijn been opliep.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal tuinplanten
Bij een bedrijf dat is gevestigd aan de President Kennedylaan te Roosendaal is onlangs, na een grondige renovatie, de tuin opnieuw aangelegd. Kennelijk hebben ook minder eerlijke mensen dat opgemerkt, want in de nacht van 22 op 23 september 2002 werd vanuit deze tuin een 17-tal planten en bomen ontvreemd. De schade bedraagt enkele honderden euros.

Diefstal fiets
Op zondagavond werd tijdens het bezoekuur bij het ziekenhuis te Roosendaal een herenfiets ontvreemd. Het betreft een blauwe Giant/jubilee met een waarde van ca. 600 euro.