Ingezonden persbericht


PRNL0000098

HP biedt zakelijke markt nieuwe mogelijkheden voor printen in kleur

Nieuwe serie HP kleurenprinters bieden gebruiksgemak, snelheid en lage kosten

Amstelveen, 25 september 2002 --- HP brengt een volledig nieuw portfolio kleurenprinters en netwerkoplossingen op de markt voor zakelijk gebruik. Van een lichtgewicht, compacte mobiele printer tot een grootformaat-laserprinter die op allerlei media kan printen. Eenvoudig in gebruik en prettig geprijsd, waardoor kleurenprinten even aantrekkelijk wordt als zwartwitprinten met HP LaserJets.

Met kleurgebruik kunnen organisaties zich onderscheiden. Uit onderzoek is gebleken dat kleurgebruik ervoor zorgt dat teksten 75% beter worden begrepen, 40% beter worden gelezen en dat het leren met 55 tot 75 % versnelt. HP voorziet dan ook dat printen in kleur de standaard wordt op kantoren. Uit een recent onderzoek van TNSofres blijkt dat veel kleine en middelgrote bedrijven in Europa nu nog kiezen voor het uitbesteden van hun kleurenprintwerk. Dit is een kostbare en inflexibele oplossing. Met de brede, nieuwe reeks printers van HP beschikken kantoren over een prima alternatief.

De nieuwe kleurenprinters bieden de volgende voordelen:

inline-technologie maakt kleurprinten even snel als zwartwitprinten; papier gaat in één keer door de printer, waardoor minder bewegingen van de printkoppen nodig zijn; 5/6 inch duurzame printkoppen;
druppeldetectie en recovery-technologieën voor de spuitmondjes waarborgen printkwaliteit en hoge snelheid; supplies zijn snel en eenvoudig te wisselen aan de voorzijde van de printer; overzichtelijke, gebruiksvriendelijke bedieningspanelen met tekst en indicatoren die de status van supplies aangeven; flexibele, draadloze verbinding via infrarood, Bluetooth en 802.11b; hogere resolutie en fotoprints die niet van echte foto's zijn te onderscheiden, met geoptimaliseerde dots per inch (dpi), verbeterde toner en HP Photoret IV (4800 dpi);

intelligente kleurenkalibratie;
toner van de tweede generatie;
vier aparte kleuren verlagen de kosten per pagina.

De nieuwe lijn HP kleurenprinters bestaat uit de volgende modellen.

HP Deskjet 450
De HP Deskjet 450ci/cbi is een compacte, snelle, printoplossing voor de mobiele professional. De printer heeft een duurzame lithium-ion accu en kan worden gekoppeld aan onder meer notebooks en draadloze apparaten.

De HP Deskjet 450 gebruikt HP Photoret IV (4800 dpi) en print tot acht pagina's per minuut in kleur. Met de HP Nr. 56 zwarte, Nr. 57 driekleuren- of Nr. 58 fotocartridges, kunnen nog meer pagina's worden geprint voordat de cartridge hoeft te worden vervangen. Ook zijn een optionele auto/vliegtuigadapter en een draagtas leverbaar.

De HP Deskjet 450 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2002, de HP Deskjet 450ci tegen een verkoopadviesprijs van ¬ 279,- exclusief BTW en de HP Deskjet 450cbi tegen een verkoopadviesprijs van ¬ 319,- exclusief BTW.

HP Color LaserJet 2500
De HP Color LaserJet 2500 is de laagst geprijsde kleurenlaserprinter van HP en ideaal voor dagelijks gebruik op kleine kantoren. Dit model neemt veel minder plaats in beslag en weegt minder dan andere kleurenlaserprinters.

De HP Color LaserJet 2500 print tot vier pagina's per minuut in kleur en tot zestien in zwart-wit. De printer is heel eenvoudig in gebruik en biedt mogelijkheden voor gebruik in een netwerk en het gebruik van afwijkende media.

De HP Color LaserJet 2500 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2002 tegen een verkoopadviesprijs van ¬ 1.199,- exclusief BTW.

HP Business Inkjet 3000
De HP Business Inkjet 3000 biedt tegen zeer lage kosten per kleurenafdruk 'laserprintsnelheden' van tien pagina's per minuut in zwart-wit en acht pagina's per minuut in kleur. Hiermee is het de ideale kleurenprinter voor werkgroepen.

De printer is geschikt voor gebruik in een netwerk, heeft een invoerlade voor 1100 vel en een uitvoerlade voor 300 vel. De HP Business Inkjet 3000 gebruikt HP Photoret III en kent printresoluties tot 2400 x 1200 dpi. De ingebouwde intelligente printtechnologie zorgt ervoor dat inktniveaus en de prestaties van printkoppen continu in de gaten worden gehouden, zodat de gebruiker tijdig weet wanneer hij iets moet vervangen.

De HP Business Inkjet 3000 zal verkrijgbaar zijn vanaf november 2002 tegen een verkoopadviesprijs vanaf ¬ 1.049,- exclusief BTW.

HP Color LaserJet 5500
De HP Color LaserJet 5500 print met de hoge snelheid van 22 pagina's per minuut in kleur en in zwart-wit, zowel op A4 als op grootformaat media. Dit model is geschikt voor gebruik in een netwerk, heeft een eenvoudig papierpad, eenvoudig te verwisselen supplies en een heldere, grafische interface.

De HP Color LaserJet 5500 zal verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2002 tegen een adviesverkoopprijs vanaf ¬ 3.999,- exclusief BTW.

Web Jetadmin 7.0
HP brengt een nieuwe versie op de markt van zijn webgebaseerde software voor het beheer van randapparatuur: HP Web Jetadmin 7.0. Met deze nieuwe versie kunnen LAN-beheerders printers van elk merk eenvoudig en op afstand in hetzelfde netwerk beheren. Met HP Web Jetadmin 7.0 kunnen beheerders via een standaard webbrowser vanaf elke werkplek randapparatuur installeren, configureren, bewaken en beheren.

Informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.

Contactpersoon voor de redactie:
(