Ingezonden persbericht

Trend Micro introduceert nieuwe bedrijfsbrede webvirus- beschermingsoplossing

InterScan(tm) WebProtect(tm) biedt betere prestaties voor het scannen van webverkeer

Utrecht, 25 september 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert InterScan WebProtect 1.0 voor ICAP. Deze oplossing biedt bescherming tegen webvirussen bij de gateway en is bedoeld voor bedrijven met web-caching-oplossingen die het Internet Content Adaptation Protocol 1.0 (ICAP) ondersteunen. Uit interne tests blijkt dat de geïntegreerde oplossing de doorvoer tot vijf keer verbetert in vergelijking met andere webvirusscanoplossingen.

Op internet gebaseerde virussen zijn in opkomst en verantwoordelijk voor 20% van alle virusaanvallen in het afgelopen jaar. Gemengde bedreigingen als NIMDA en Code Red gebruiken elementen van het Internet Protocol voor de verspreiding en infectie. Deze virussen veroorzaakten in 2001 wereldwijd meer dan $ 3 miljard schade. Bovendien kunnen geïnfecteerde bestanden het internet gebruiken om organisaties binnen te dringen, doordat medewerkers op kantoor of thuis hun webmailaccounts openen.

Trend Micro werkt samen met technologiepartners om de prestaties van het real-time scannen van webverkeer drastisch te verbeteren. Doordat bedrijven de snelheid van hun internettoegang verbeteren, krijgen de potentiële vertragingen door de introductie van applicaties die de prestaties beïnvloeden, steeds meer aandacht. InterScan WebProtect levert in bepaalde situaties tot 500% verbetering van de doorvoer door de nauwe integratie met ICAP 1.0 web-caching-apparatuur van Blue Coat Systems (Nasdaq: BCSI) en Network Appliance (Nasdaq: NTAP). Trend Micro is de eerste grote antivirusleverancier die ICAP 1.0 accepteert en een product introduceert dat de prestatieverbetering van een cache-geïntegreerde antivirusoplossing biedt.

"ICAP 1.0 is een krachtige basis voor op het web gebaseerde diensten voor efficiënte communicatie tussen web-appliance en netwerkapplicaties", zegt Lee Duggs, President van het ICAP Forum. "Trend Micro InterScan WebProtect biedt complete, schaalbare, bedrijfsbrede databescherming tegen webvirussen."

Voordelen InterScan WebProtect

InterScan WebProtect kan eenvoudig ingezet worden binnen de bestaande ICAP 1.0- caching-apparatuur. Telkens wanneer medewerkers toegang krijgen tot het internet, wordt de webcontent door de caching-apparatuur opgehaald en naar de InterScan WebProtect-server gestuurd voor een virusscan. Als de content geen virus bevat of kan worden geschoond, wordt de virusvrije content gecached en bij de eindgebruiker afgeleverd. De gecachede content is ook zonder nieuwe scans beschikbaar voor andere eindgebruikers. Voor deze gecombineerde oplossing geldt 'eenmaal gecontroleerd, altijd bruikbaar'. Dit resulteert in:


* hoogwaardige prestaties bij het gebruik van caching en de ICAP 1.0-mogelijkheden;
* verbeterde schaalbaarheid door de load-balancing in ICAP 1.0;
* eenvoudig in te zetten via de integratie met ICAP.
"Als onze klanten zich al bij de http-gateway kunnen beschermen tegen virussen, neemt het risico van blootstelling aan kwaadaardige code sterk af", aldus SS Lim, Managing Director van consultancybedrijf PTC. "Dit is vooral belangrijk door de toename van gemengde virussen als NIMDA en Code Red. Klanten zoeken een antivirusoplossing die de gebruikerservaring van de eindgebruiker bij de toegang tot internet niet beïnvloedt. Met InterScan WebProtect kunnen we dit toegangspunt beveiligen zonder het internetgebruik te storen. Dit is de enige betrouwbare antivirusoplossing op de markt, die de prestaties en schaalbaarheid biedt die onze klanten met meer dan 50.000 eindgebruikers eisen."

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/



Ingezonden persbericht